Sjedala u ekonomskoj klasi su skučena? Razmislite još jednom!

New standing-up airplane seat design
Dosta vam je sjedala u avionima u kojima ne možete pošteno ni ispružiti noge? Ako je odgovor potvrdan, imamo vijesti za vas!

Talijanska tvrtka Aviointeriors je dizajnirala sjedala SkyRider 2.0 koja dopuštaju putnicima da se ispruže koliko god to žele, a ta im se usluga neće dodatno naplaćivati.

via GIPHY

U čemu je kvaka? Sjedala su dizajnirana tako da su u gotovo uspravnom položaju, tako da će putnici praktički putovati stajajući na nogama. SkyRider 2.0 ima cilj pomoći avionskim tvrtkama da u avione smjeste što više putnika.

New standing-up airplane seat design

SkyRider 2.0 je nova i poboljšana verzija dizajna koja je talijanska tvrtka predstavila još 2010. godine, no njihova ideja tada nije zaživjela. Izvorni dizajn Skyridera nije dobio odobrenje Američkog Saveznog Zrakoplovstva.

Tvrtka je sada unaprijedila dizajn sjedala te su ih usporedili sa sedlom, ističući kako kauboji mogu satima sjediti u sedlu i jahati bez osjećaja neugode. Unaprijeđena sjedala imaju dodatnu podlogu, kao i stupove za spajanje svakog retka od poda do stropa kabine.

@thejetlister

SkyRider 2.0 osigurava upravnu poziciju putnika, ali i takav dizajn da će samo sjedalo biti instalirano niže, što će putniku omogućiti adekvatnu udobnost. Proizvođač također najavljuje kako će sjedala biti prilagodljiva visinom kako bi ih mogla koristiti djeca i stariji putnici.

Iako tek ostaje vidjeti je li Aviointeriorsova definicija adekvatne udobnosti odgovara pojmu udobnosti prosječne putnika, tvrtka naglašava da su takva sjedala dizajnirana za kratke letove te kako imaju mnoge prednosti.

Dizajn ovog sjedala omogućuje povećanje broja putnika za 20 posto, što omogućava povećanje profita za zrakoplovne tvrtke. Teže znatno manje od standardnih sjedala ekonomske klase te omogućuju minimalne troškove održavanja.

New standing-up airplane seat design

Dok je Aviointeriors svoju inovaciju opisuje kao izum koji će omogućiti niske cijene karata i pružanje posebnog putničkog iskustava, stručnjaci su ukazuju na mnoge opasnosti takve ideje. Od potencijalnih problema u slučajevima evakuacije do ograničenog prostora, kao i činjenice da nema prostora ispod sjedala gdje bi putnik mogao odložiti osobnu prtljagu.

Ovo inovativno sjedalo još uvijek čeka zrakoplovnu tvrtku koja bi preuzela sve potencijalne rizike i prednosti koje s njim dolaze.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Prava putnika u zračnom prometu

Prije početka letova pojačanje na prvoj direktnoj liniji iz Hrvatske za SAD

Top 20 niskobudžetnih aviokompaija