Mislite kako su sjedala u ekonomskoj klasi skučena? Razmislite ponovno!

New standing-up airplane seat design

Dozlogrdila su vam sjedala u avionima u kojima ne možete pošteno ni ispružiti noge? Ako je odgovor potvrdan, imamo vijesti za vas! Talijanska tvrtka Aviointeriors je dizajnirala sjedala SkyRider 2.0 koja dopuštaju putnicima da se istegnu koliko god to žele, a ta im se usluga neće dodatno naplaćivati.

via GIPHY

U čemu je kvaka? Pa, sjedala su dizajnirana tako da su u gotovo uspravnom položaju, tako da će putnici praktički putovati između sjedećeg i stojećeg položaja.

Dizajn je predstavljen na izložbi Aircraft Interiors Expo 2018 u Hamburgu, a SkyRider 2.0 ima cilj pomoći avionskim tvrtkama da u avione smjeste što više putnika.

New standing-up airplane seat design

SkyRider 2.0 je nova i improvirana verzija dizajna koja je talijanska tvrtka predstavila još 2010. godine, no njihova ideja tada nije zaživjela. Izvorni dizajn Skyridera nije dobio odobrenje Američkog Saveznog Zrakoplovstva.

Tvrtka je sada unaprijedila dizajn sjedalice te su ih usporedili sa sedlom, ističući kako kauboji mogu satima sjediti na sedlu bez osjećaja neugode. Unaprijeđena sjedala imaju dodatnu podlogu, kao i stupove za spajanje svakog retka od stropa do kabine.

@thejetlister

Prema Aviointeriorsu, SkyRider 2.0 “osigurava upravnu poziciju putnika, ali i takav dizajn da će samo sjedalo biti instalirano na nižoj visini, što će putniku omogućiti adekvatnu udobnost”.

Iako tek ostaje vidjeti je li Aviointeriorsova definicija “adekvatne udobnosti” odgovara pojmu udobnosti prosječne osobe, tvrtka naglašava da su takva sjedala dizajnirana za kratke letove te kako imaju mnoge prednosti.

via GIPHY

“Dizajn ovog sjedala omogućuje povećanje broja putnika za 20 posto, što omogućava povećanje profita za zrakoplovne tvrtke”, izjavio je glasnogovornik Aviointeriorsa.
“Nadalje, Sky Rider 2.0 teži 50% manje od standardnih sjedala ekonomske klase te omogućuje minimalne troškove održavanja.”

New standing-up airplane seat design

Dok je Aviointeriors Skyrider 2.0 pisao kao “izum koji će omogućiti niske cijene karata i pružanje posebnog putničkog iskustava”, stručnjaci su ukazali na mnoge opasnosti takve ideje – od potencijalnih problema u slučajevima evakuacije do ograničenog prostora, kao i činjenice da nema prostora ispod sjedala gdje bi putnik mogao odložiti osobnu prtljagu.

Čini se kako ovo inovativno sjedalo još uvijek čeka zrakoplovnu tvrtku koja bi preuzela sve potencijalne rizike koje s njim dolaze.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Detaljan vodič za pronalaženje najjeftinijih avionskih karata online

 

Tekućine će se uskoro moći unositi u avione ?

 

Što treba ponijeti na put?