Авиопревозниот EasyJet воведува флота од електрични авиони

Авиопревозниот EasyJet, вети дека ќе развие флота од електрични авиони. Оваа флота до 2030 година ќе ги покрие рутите на кратките летови. Ваквиот потег ефикасно ќе го редуцира ослободувањето на јаглерод диоксид во воздухот, а ќе ја редуцира и бучавата што ја создаваат нивните авиони. Патниците кои се загрижени за влијанието на воздухопловот врз животната … Continue reading Авиопревозниот EasyJet воведува флота од електрични авиони