Божиќни саеми во Европа

За време на Божиќ, сите европски градови се особено шармантно украсени со божиќни светла. Мирисот на варено вино, традиционални јадења и колачи се шири со воздухот. Некои од најголемите божиќни саеми имаат потекло уште од средниот век. Тие во божиќната шопинг-сезона привлекуваат милиони гости од целиот свет. 10 најубави Божиќни саеми во Европа: Копенхаген Не … Continue reading Божиќни саеми во Европа