Дали знаете дека …

Дали знаете дека ...

…Најкратокиот комерцијален лет трае во просек 90 секунди, да да само 90 секунди , а во идеални временски услови е забележен и лет од рекордни 45секунди на иста релација.Летот од Vestreja до островот Orkni е долг само 2.74 километри .Дали знаете дека ...

Оваа кратко патување е достапно во последните 50 години , а на летот во авионот има осум места и лета во било која сезона.Дали знаете дека ...

Belize исто така дом на една суперкратка авионска релација , должината на тој лет е 3,86 километри или од Kej Kolkera do Kej Čapela. Дали знаете дека ...

Додека Шкотска ја носи титулата за земја со најкраток комерцијален лет , австријската компанија People’s Air Group пред извесно време продаваше карти за најкраткиот интернационален лет , од Швајцарија до Германија , кој траеше околу осум минути. Пред крајот на минатата година летот беше укинат поради слабата продажба и високата цена на одржување.Дали знаете дека ...

Izvor: b92

Travel Advisor – YouTube

Лондонски атракции а “free”…

Пролет во Јапонија: Нежен и прекрасен цвет на цреша

Крстосување по мистериозниот и убав Нил