Travel AdvisorTravel Advisor

Египет – Хургада топ дестинација

 

Египет се однесува како успиен туристички див , богат со незагадени природни пејзажи, уникатни искуства и исконска историја и култура. Туристите неодамна почнаа поново да го констатират тој факт. Kако целата земја  станува релативно побезбедна, како резултат  е забележан и раст на туризмот.

Сместувачките капацитети, сепак, не се достапни во изобилство. Сопствениците на имот и операторите велат дека безбедносните предизвици се долготрајна пречка за значајни инвестиции. Освен овие, дополнителните проблеми беа создадени од самата инфраструктура, достапност на изведувачи, како и едуциран и квалификуван персонал кој може да одржува висок  стандард на луксузни услуги по кои се познати меѓународните брендови.

Со оглед на тоа што ситуацијата се подобрува со текот на времето во врска со овие прашања, сопствениците на хотели и оператори кои ризикуваа порано и инвестираа пари сега се спремни да ги видат резултатите од нивните ризични инвестиции.

Овој вид хотелски бум во Африка е најзабележителен во Египет. Всушност, според броевите од базата на податоци “TOPHOTELCONSTRUCTION”, моментално има 52 проекти во изградба во египетската хотелска индустрија. По завршувањето на овие проекти, ќе бидат обезбедени вкупно 19.466 соби.За тековните состојби со сместувањето , хотелите и поспесифични информаци информирајте се на http://www.atlantis.mk/mk/index каде ќе добиети и понуди за комплет аранжмани „ЕГИПЕТ 2019“.

Она што е најинтересно е време за реализација на овие проекти, што укажува дека дизајнерите мислат долгорочно и внимателно да инвестираат во овие инвестиции. Како што оваа година ќе бидат инвестирани во скромни 11 проекти, овој број ќе се зголеми на 14 во2020 година. Сепак, главниот период на раст е предвиден за 2021 година и подоцна. Всушност, од 52 проекти во моментов во Египет, 33% беа планирани за во тој период.

Хургада навистина живнува ноќе. „Ноќните птици“ ќе бидат среќни со гаранција бидејќи има неброено многу ноќни клубови, барови и кафулиња што се отворени цела ноќ. Голем дел од нив се буквално на плажа.Некои се идеални за вечерно освежување, а други за луди и незаборавни журки.

 

Покрај тоа што  едно од седумте светски чуда e во Египет, и самиот Египет е синоним за мистерија.Археолошките локалитети се секојдневно активни и доаѓат до   нови откритија кои сеуште ја изнанадуваат денешната наука. Затоа кога сте веке во Египет ако имате шанса немојте да ја пропуштите посетете некое древно археолошко наоѓалиште.

 

Travel Advisor – putovanja

http://www.atlantis.mk/mk/index

Зошто ја сакаме Ибица

Дубаи, како до сместување

Банско Пиринскиот бисер

 

Previous articleВелигден на Пирин-Банско
Next articleВенецијанскиот карневал-убавината со маска