Запознајте ја Македонија – интересни факти

Македонија е висока земја Постојат повеќе од 50 езера и 34 планини поголеми од 2.000 метри. Таа има петта највисока просечна височина од која било земја во Европа (741 м), зад Андора (највисока), Швајцарија, Австрија и Турција. …И стара земја Без да се нацрта каде започнува Грција и каде Македонија завршува, античкото царство Македон датира … Continue reading Запознајте ја Македонија – интересни факти