Знаете ли кои инсекти можат да се јадат?

Инсектите во нашата земја не се честа појава на менито, меѓутоа постојат места во светот каде што често се користат во исхраната. Дали знаете кои инсекти се јадат?Факт е дека околу 2 милијарди луѓе јадат инсекти како дел од нивната традиционална кујна. Повеќе од 1900 различни инсекти се користат за храна според извештајот на ОН. … Continue reading Знаете ли кои инсекти можат да се јадат?