Модерен кроасан , “bon appétit“…

Франција – земја на шампањот, доброто вино, сирење и божествена кујна. Кроасан, славно пециво познато низ целиот свет, е еден од симболите на Франција. Една од првите работи што ни паѓана на ум кога ја споменуваме Франција е кроасанот. Интересно е што тој воопшто не доаѓа од земјата на која не асоцира. Кроасанот е изворно … Continue reading Модерен кроасан , “bon appétit“…