Од Москва па скоро до Токио

“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

Наместо увод да ве информираме дека најдолгата железничка рута на светот е за луѓе кои се сепак наклонети кон авантуристичкиот туризам бидејки патувањето со воз од Москва па скоро до Токио е за туристи на кој авантурата им е пред се , а ако веќе сте решени, нема друг избор тоа е : 

Трансибирската железница

Трансибирската железница е мрежа на железници што ја поврзуваат Москва со рускиот Далечен Исток.  Со должина од 9.289 километри , од Москва до Владивосток, таа е најдолгата железничка линија во светот. Во Монголија, Кина и Северна Кореја се разгранува и низ тие земји. Таа ја поврзува Москва со Владивосток од 1916 година и сеуште се проширува.“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

Се разбира почетната станица е Москва

 

Главната траса на Трансибирската железница започнува во Москва во Yaroslavsky Vokzal“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

Потоа поминува низ Јарослав, Челјабинск, Омск, Новосибирск, Иркутск, Краснојарск, Улан-Уд, Чита и Хабаровск до Владивосток преку јужниот дел на Сибир.“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

Втората алтернативна маршрута е Trans-Manchurian, поминува источно од Каримскоје, (во Чита област), околу 1.000 километри источно на Бајкалското Езеро. Од Тарска,  преку Харбин и Мудањинг во североисточните провинции на Кина (од каде што врската со Пекинг ја користи еден од московско-пекингиските возови), се приклучува на главната рута во Уссуриск северно од Владивосток.“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

На 11 јануари 2008 година, Кина, Монголија, Русија, Белорусија, Полска и Германија се согласија да соработуваат за услугите на возови меѓу Пекинг и Хамбург.“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

На рутата Москва-Владивосток возот прави пауза од 20-30 минути на секои 3-4 часа. Секој може да излезе од возот, а секогаш има луѓе на перонот кои нудат различни свежи јадења (јајца, риба, сирење, леб, овошје, месо) а честопати и некои пијалаци за патниците. Цените се ниски но само руски рубли се прифаќаат како платежно средство.“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

Можеме да ви ја препорачаме  пушената риба (Омул) што се продава на брегот на Бајкалското Езеро (станица: Slyudyanka, брзо застанување, па бидете брзи). Некои од поголемите станици  имаат продавници за мешани производи каде можете да набавите храна и закуски.“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

Многу од возовите имаат вагон-ресторан (но со исклучително скапа храна и пијалоци),  ако пак не зборувате  руски, нарачката на храна ќе ви биде исклучително искуство, може да се каже. Храна и пијалоци се продаваат и во киосци на пероните, но обично е два пати поскапа. За да добиете добра цена, почекајте станица каде возот прави пауза од  20-30 минути и излезете од железничката станица, обично има многу киосци или мали продавници  надвор, нудејќи поширок избор на производи со реални цени.“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

Бидејќи во секој вагон има „самовар“ (топла вода), ваш најдобр избор е да имате готова (сува) супа и Нескафе. Во вагоните често минуваат луѓе вработени во дадената компанија кои нудат ладни пијалоци, закуски, па дури и замрзнати  оброци  за продажба, но со малку надуени цени.“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

Вреди да знаете некоја основна руска фраза бидејќи е мала веројатноста некој од луѓето да знаат англиски, а чајот и кафето што ќе ви ги испорачат нема да дојдат со млеко или шеќер, освен ако не ги побарате посебно.“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

Патувањето по патот Москва-Владивосток се чини дека е многу безбеден, особено ако патувате во групи од четири или повеќе луѓе. Тогаш ќе добиете посебна кабина со четири кревети . Секој вагон има еден или двајца вработени кои ги проверуваат билетите, го чистат, се грижат за врела вода итн.“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

Кабините може да се заклучат однатре со две брави. Еден може да се отвори од надвор со посебен клуч, другиот не може да се отвори однадвор, а кога е заклучен, вратата ќе се отвори малку.“Москва-Токио без летање“ , транс-сибирска железница

Можеме да кажеме дека за авантуристичко патување најдолгата железничка траса на светот е вистинска провокација за лугето кои уживаат во таков вид на туристичко патување.

Travel Advisor – патувања

Посетете го нашиот канал на YouTube

Мадеира-рајскиот остров

Некои од најфотографираните места во светот

Како да се стигне до Мачу Пикчу