Национален музеј на Босна и Херцеговина

Основан во 1888 година, Националниот музеј на Босна и Херцеговина, лоциран во центарот на Сараево е место каде ќе допрете до срцето на историјата и ќе поминете низ факти од различни периоди. Во центарот на музејот се наоѓа и ботаничка градина каде се чуваат низа ендемски цвеќиња и растенија од целата земја. Музејот бил оштетен … Continue reading Национален музеј на Босна и Херцеговина