Недостаток на пилоти , вистина или мит ???

Недостаток на пилоти , вистина или мит ???

 

Со зголемувањето на бројот на патници за 6 проценти Глобалните профити на авиокомпании се очекува да достигнат рекордно ниво во 2019 година.

Недостаток на пилоти , вистина или мит ???

Ова е одлична вест за авионската индустрија. Една од проблемите што го намалуваат оптимизмот, е потребата да се најдат доволно пилоти за летање со авионите.

Недостаток на пилоти , вистина или мит ???

Ситуацијата со пилоти е затегната, така што тоа се осеќа врз целиот систем. Тесниот пазар влијае на сите играчи на пазарот. Значи пилотите ќе станат „поскапи“. Недостигот на пилоти ќе влијае врз висината на платата и на оние што не ги третираат добро нивните луѓе.

Недостаток на пилоти , вистина или мит ???

Објавените извештаи на Рајанер му дадоа на ова прашање уште поголемо значење. Авиопревозник од Даблин отсекогаш негираше дека иманедостаток од пилоти. Рајанер не е единствената авиокомпанија која страда од проблеми со екипажот. Norwegian исто имал проблеми, што довело до откажувања во мрежата на кратки дестинации.

Недостаток на пилоти , вистина или мит ???

Повеќето од пилотите на Monarch отишле, или многу од нив сакат да одат во Норвешка. Тие се многу искусни пилоти. Затоа тие самите не кажуваат дека следната година ќе имаат недостаток на пилоти,како што овде известуваме. Но секогаш имало подеми и падови. Понекогаш имало и вишок  пилоти.

Недостаток на пилоти , вистина или мит ???

Проблемот најверојатно ќе им наштети на оние авиокомпании кои имаат големи планови за експанзија во 2019 година. Една таква авиокомпанија е нискотарифниот  Wizz Air. Тие го искористија неодамнешниот банкрот на Monarch , за да отвори нови правци од Велика Британија.

Недостаток на пилоти , вистина или мит ???

Се чини дека сите авио компании не страдаат. И дека тие се оние што се на нискобуџетниот тип на работа, кои имаат и најголеми проблеми. Пред  оваа година, Lufthansa реши долготраен спор со пилотите.

Недостаток на пилоти , вистина или мит ???

Mr. Walsh, извршен директор на “British Airways” , смета дека пилотскиот недостиг не постои или нема да влијае врз неговата компанија. Тие не гледаат никаков проблем во однос на понудата. Сите нивни авиокомпании регрутираат нови пилоти.

Недостаток на пилоти , вистина или мит ???

Прашањата се специфични за авиокомпаниите кои имаат силен раст, каде што им се потребни капетани. Рече Волш. “Значи, тоа не е пилотско прашање. За некои , тоа е затоа што не биле во можност да ги унапредат своите копилоти  доволно брзо за да го пополнат левото седиште, а тоа е тесното грло и тоа е веројатно специфично за голем број на авиокомпании. ”

Travel Advisor

YouTube

Здрава храна и кога патувате

Јапонската храна, декорација на трпезата

Од Москва па скоро до Токио