Неколку убави земји во светот дел 1.

Неколку убави земји во светот дел 1.

 

Кога станува збор за нечепнатите природни убавини, ниедна друга дестинација не може да ги замени огромните отворени простори и бескрајните крајбрежја на Австралија. Менувањето на чуварот на Белата куќа ве восхитува во САД,исто и со фолклорната стража пред парламентот во Грција. Да не заборавиме да спомнеме некои убавини и од континенталниот дел на Балканот , Бугарија со своите скиjачки центри зиме и убавите летувалишта на Црното Море , Српските гурмански специјалитети и прекрасното Хрватско приморје.Меѓутоа според анкетите во Европа  Il primo на меѓународното мени е Италија.

Неколку убави земји во светот дел 1.

ИТАЛИЈА

Ако прашате некој италијанец каде во светот најмногу би сакал да живее,тој би одговорил “токму тука”. Повеќето луѓе зборуваа за Италија уште пред почетоците на комерцијалниот туризам, и да бидеме искрен  земјата има прекрасни природни убавини ,специфичен менталитет кај лугето и се разбира светски прочуената италијанска кујна.Овде се едни од најразновидните и прекрасни пејсажи во Европа. Најголемо богатство на уметнички и историски богатства во светот и клима која е прекрасна. Неколку убави земји во светот дел 1.

ФРАНЦИЈА

Ако ѓи барате најдобрите уметнички дела во Европа, гурманските кујни или “шик” културниот амбиент, Франција може да ве заведе со сето тоа.Неколку убави земји во светот дел 1.

ШПАНИЈА

Шпанија веројатно е најчестата дестинација за одмор на планетата. Барселона, Мадрид, Валенсија, Севиља, Малага … Многу градови треба да се посетат во Шпанија, од културното богатство на главниот град Мадрид, до трендовски, гордо-каталонскиот  Барселона.Неколку убави земји во светот дел 1.

ЈАПОНИЈА

Јапонија е дестинација која нуди уникатно искуство. Од планинарење на планината Фуџи до фестивалот на црешата кои ја откриваат  будењето на пролетта во земјата. Има сè што ќе ги заинтересира туристите и посетителите. Тоа е земја каде што секое патување е загарантирано со фасцинации на повеќе нивоа. Од salivating гастрономски искуства , патеки низ недопрената природа, преку високи замоци и просветителските искуства во духовните училишта.Неколку убави земји во светот дел 1.

Travel Advisor : MaldivesTOP 10 cities to visitMoroccoPlaya del CarmenNorthern Cyprus

Travel Advisor

YouTube

Најдобрите земји во светот (source Conde Nast)

Фото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ 🙂

 

Египет – Хургада топ дестинација

Пооооортугалија преубава а ефтина