Од Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките

Од Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките

До сега беше малку проблематично кога патувате во Мачу Пикчу. На многуте маршрути на турнеите низ Перу, многу долгите патувања се неизбежни. Има многу автобуски линии кои започнуваат во Лима, Арекија и Пуно.Од Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките

Сепак Inca Rail, оператор на воз, започна нова услуга со воз од станицата Сан Педро во центарот на градот Куско.Од Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките

Прекрасниот поранешен главен град на инките  Куско, отсекогаш бил град од каде почнува патувањето за оние кои сакат да го посетат Мачу Пикчу, но претходно немало услуга со  воз од центарот на градот.Од Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките

Следната најблиска опција е сезонска, од месноста Поро, 30-минутно возење од градот или околу час и половина од станицата Ollantaytambo која е во употреба во текот на целата година, и се наоѓа во Светата долина.Од Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките

Ollantaytambo е град и археолошки локалитет на Инките лоциран во јужниот дел на Перу, околу 90 километри северозападно од градот Куско.Од Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките

Постојат три категории на железнички билети во Инка Железницата – најприфатливиот Војаџер Мачу Пикчу воз.Од Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките

Панорамскиот воз Мачу Пикчу од 360 °.Од Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките

со пошироки и повисоки панорамски прозорци за набљудување на околината низ која поминувате.

Луксузот на Inca Rail.Од Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките

Ако сакате да поминете квалитетна посета на живописната Света Долина на Инките, или пред или по вашата посета на Мачу Пикчу,  ќе можете да го направите ова со резервација на комбиниран билет од Ollantaytambo за одење и враќање назад во Сан Педро.Можеби е малку по сложено од вообичаените европски стандарди но ако сакате можете цела организација на вашетопатување да ја препуштете на професионалци со кој може да контактирате на овој линк.Од Куско до Мачу Пикчу и патеката на Инките

На крајот од овој текст можеме да заклучиме дека и покрај малку авантуристичкото патување кон Мачу Пикчу ,се вреди, за да се види  самата цел, а посебно имајки го во обзир фактот на мистичноста на цивилизацијата на Инките.

Travel Advisor – Travel

YouTube

10 Совети за патување што треба да ги знаете

Тајните на „Notre Dame„

ГАУДИ & БАРЦЕЛОНА -повик за патување