Кога една фотографија, асоцира на еден град

  Легендата вели дека португалските истражувачи, кога го основале Рио, мислеле дека се наоѓаат на река, а не на океанот, а новооткриената локација била наречена Рио де Жанеиро (Јануарска река). Што да се види во Рио? Статуата на Исус Исцелител.Корковидо, планината наречена Грбавец, поради својот специфичен изглед, е местото каде што се наоѓа највпечатливиот  знак … Continue reading Кога една фотографија, асоцира на еден град