Запознајте го Санкт Петербург

  Запознајте го Санкт Петербург Санкт  Петербург или „Северна Венеција„ е центар на руската култура. Покрај местата кои не можете да ги пропуштите, Ермитаж, Петропавловската тврдина, Петерхоф, Пушкин, катедралата Св. Исак, градот нуди различни места за истражување на руската култура. Запознајте го Св. Петербург Хотелот Гутенберг се наоѓа во самиот центар на градот. Се наоѓа … Continue reading Запознајте го Санкт Петербург