Светски нај „Instagrammable“ локации

Instagram  последните неколку години е една од нај користените апликации за споделување на фотографии во светот. Испитувањата на многу параметри од апликацијата откри многу интересни факти од кои неколку ќе изнесеме овде. Од тие истражувања излезе дека првата фотографија испратена од некој голем град била од Њујорк ,по што следеле Москва ,Лондон,Сао Паоло,Париз и т.н.Единствен азијски град кој е на оваа ранг листа и котира на осмото место е Џакарта индонезискиот главен град. Секако не е чудно што популарноста на интернет апликациите кои се поврзани со фотографии и социјалните мрежи е во подем бидејки сепак најубав сувенир што можете да го однесете дома од некое патување се фотографиите.

New York, US 

Светски нај „Instagrammable“ локации

Moscow, Russia

Светски нај „Instagrammable“ локации

London, United Kingdom Светски нај „Instagrammable“ локации

São Paulo, Brazil Светски нај „Instagrammable“ локации

Paris, France Светски нај „Instagrammable“ локации

Los Angeles, US Светски нај „Instagrammable“ локации

St Petersburg, Russia Светски нај „Instagrammable“ локации

Jakarta, Indonesia Светски нај „Instagrammable“ локации

Istanbul, Turkey Светски нај „Instagrammable“ локации

Barcelona, Spain Светски нај „Instagrammable“ локации

Travel Advisor

YouTube

Велигден во велеград , Атина

Најголемите аеродроми во светот

Крстосување по мистериозниот и убав Нил