Трката Inferno – најголемата аматерска скијачка трка

Трката Inferno која се одржува во швајцарското алпско одморалиште Murren, за првпат беше организирана во 1928 година од страна на група таканаречени “ski-crasy” Британци. Денес таа е најголемата аматерска скијачка трка во светот. Arnold Lunn, кој е основач на скијачкиот клуб Kandahar, исто така е основач и на трката Инферно, па голем број од учесниците … Continue reading Трката Inferno – најголемата аматерска скијачка трка