ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН – симбол на патот кон љубовта Исусова

Велигден или Воскресение Христово — најважниот верски празник во православниот календарХристијанските верници со овој празник го прославуваат воскреснувањето на  Исус Христос по неговата смрт со распнување околу 27-33 година н.е. Тоа се случило на третиот ден по неговата смрт, сметајќи го и денот на смртта т.е. првиот ден недела по Велики петок.ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН - симбол на патот кон љубовта Исусова

Сите христијани на тој ден се поздравуваат со поздравот „Христос воскресна“ на што се одговара „Навистина воскресна“.

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН - симбол на патот кон љубовта Исусова

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН - симбол на патот кон љубовта Исусова

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН - симбол на патот кон љубовта ИсусоваЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН - симбол на патот кон љубовта Исусова

Со овој мал фото албум ви ги пренесувам моите желби за многу среќа и здравје со молитва на денот,денот Велигден најголем симбол на животот ,симбол на верата ,симбол на надежта ,симбол на љубовта .

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА-НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА

Travel Advisor – Travel 

Велики Петок … тешкиот пат кон љубовта