Чили зачинот – Херој на глобализацијата

Кристофер Колумбо ја напушти Шпанија во 1492 година за да го бара новиот свет. Во тоа време, како еден од најраспространетите зачини во Европа се користел црниот пипер. Се користел и во медицината, а и како зачин за храна од времето на Римјаните. Чилито се смета за херој на глобализацијата. Бил увезуван од Азија и … Continue reading Чили зачинот – Херој на глобализацијата