Јордан приказна на блискиот исток

  Јордан е древна егзотична земја со неверојатна историја. Полна со легенди и традиции, богато културно наследство, архитектонски атракции, прекрасни плажи на Црвеното Море и лековити води на Мртвото Море. Таа зазема посебно место во развојот на светските цивилизации и религии. Официјалното име е Хашимитска Кралството Јордан. “Хашемитска” значи дека владејачката династија потекнува од фамилијата … Continue reading Јордан приказна на блискиот исток