10 Совети за патување што треба да ги знаете

 

Кој не сака да знае некои совети и трикови за патување? Ова е листа на врвни туристички трикови и совети за да си го олесните следното патување.Совети за патување кои треба да ги знаете:10 Совети за патување

1. Немате потреба од вашиот ѕиден полнач? Користете ѓи USB-конекторите на хотелскиот телевизор или компјутер за да го наполните телефонот. Повеќето модерни телевизори имаат USB конектори од позади или од страна.10 Совети за патување

2. Направете фотографии од вашите патни документи или скенирајте ги и испратете ги на својата е-пошта.10 Совети за патување

3. Прашајте  во банката за вашите кредитните картички пред патување во странство, за да бидете сигурни дали тие не наплаќаат за трансакции во странство, исто така, добра идеја е да се осигурате за висината на вашиот депозит да не се случи да ви ги блокираат кредитните картички додека сте во странство.10 Совети за патување

4.Кога возите во нов град и треба да запомните каде сте паркирани, маркирајте го местото на „Google Maps„ или сликајте го паркиралиштето со вашиот телефон.10 Совети за патување

5.За да користите „Offline Maps„ кога немате пристап до интернет, напишете “ok maps” и избраната област на вашиот телефон ќе биде меморирана10 Совети за патување.

6. Ако се упатите кон воден парк или плажа, ставете го телефонот во пластична кеса за да не се навлажни. Не заборавајте песокот, исто така, може да го оштети вашиот телефон.

10 Совети за патување

7.Наместо во хотел, погледнете ја можноста за резервирање соби ако патувате со семејство или група, или  една соба ако сте сами. Веб-страниците како „Home away„, „VRBO„ или „Airbnb„ можат да обезбедат станови или приватни соби, обично нудат пониски цени и подобро сместување од хотелите.10 Совети за патување

8. Банкоматите  секогаш ја користат локалната валута, па користете ја вашата дебитна или кредитна картичка за да добиете кеш ако ви е потребен. Ако ги користите менувачниците на аеродромите , тие имаат високи давачки со неповолен дев.курс10 Совети за патување

9.Ставете железни пари во некоја соодветна цилиндрична кутија (на пример од шумливи таблети) и чувајте ја во џебот во случај да ја изгубите торбата или да ви биде украдена.10 Совети за патување

15.Кога патувате со бебе порачајте пелени онлајн и испратете ги до вашата дестинација.10 Совети за патување

Се надеваме дека некој од овие совети навистина ќе ви користат.

Travel Advisor – Travel

Visit our YouTube channel

Svjetski turizam u brojkama

13 najsigurnijih, najpovoljnijih i najčistijih zemalja

Neobične karte koje prikazuju izvorne prijevode naziva zemalja diljem svijeta