„Bad Kleinkirchheim„ – Сончевата страна на алпите

„Bad Kleinkirchheim„ - Сончевата страна на алпите

Добредојдовте во регионот

Bad Kleinkirchheim

Неверојатните бањи и езера, забава од планински авантури: откријте ја возбудата на оваа неверојатно место , на сончевата страна на Алпите!
Регионот Бад Клинкирхајм сјае со посебно светло есента.
Со своите уникатни златни сончеви денови , расте бројот на  посетители од година во година. Нежниот алпски воздух на планините Каринтијки Нокеберж се чини како да е опфатен со златен превез на мирната планинска убавина.

„Bad Kleinkirchheim„ - Сончевата страна на алпите

 

 

Регионот Бад Клинкирхајм сјае во посебно светло есента.
Нежниот алпски свет на планините Каринтијки Нокеберж се чини дека е опфатен со златен превез, што го прави еден од најопуштените региони на Каринтија.

„Bad Kleinkirchheim„ - Сончевата страна на алпите

Благодарение на многуте опции, Бад Клеинкирхајм е особено популарна дестинација за есенските празници во Австрија.

„Bad Kleinkirchheim„ - Сончевата страна на алпите

Исто така, можете да ја посетите јужната страна на Алпите со велосипед во ова  време облеано се колоритните бои на есента. Секогаш вреди да се запре за момент на местата за одмор долж патеките и велосипедските патеки за да апсорбира импресивната енергија на околината.

„Bad Kleinkirchheim„ - Сончевата страна на алпите

Избегајте од метежот во градот и поминете  некое време надвор со Сонцето. Моменти во двете локални бањи на Бад Клеинкирхајм.  Спа Свети Кетрин ги изненадува посетителите со својот слајд долг 86 метри, еден од најдолгите во покраината. На 1.200 квадратни метри, тука ќе ја најдете и најголемата водна површина од сите каринтиски бањи.

„Bad Kleinkirchheim„ - Сончевата страна на алпите

Природата на локалните планини Каринтијан Нобергеж се рефлектира во второто ниво „Норикум“, каде што боровите стебла и ароматичните билки ги исполнуваат сауните. Третото ниво „Максимал“ импресионира со широкиот избор на сауни и прекрасен поглед на околните врвови.

Travel Advisor – Travel

YouTube

Skyway, возење по жица

Алпски начин на живот – „Денови на Белиот бисер„

“Machu Picchu” не e осамено наоѓалиште во Чиле …