Медицински туризам, погледнат преку - "EyeSTAR Lasik Institute" Турција

Медицински туризам, погледнат преку – “EyeSTAR Lasik Institute” Турција

текст и фотографија Билјана Дончовска Патувањето во странство за остварување на одредени дијагностички и терапевтски процедури, од една во друга земја, поради различни причини се нарекува здравствен туризам. Лицето кое патува за третман се нарекува...

Топ 10 туристички земји

Марк Твен одамна рече: "Патувањето е фатално за предрасудите, фанатизмот и ограниченоста". Но, што ако луѓето секогаш патуваат на истите места, и секогаш ги трошат на истите дестинации? На мапата се истакнуваат местата кои туристите...
Едноставно - К И Н А

Едноставно – К И Н А

Посетата на популарните дестинации во Европа, авантурите со африканско фото сафари или одмор на прекрасните плажи на Полинезија - секогаш се  на листата на љубителите на патувањето. Сепак, се чини дека Кина до 2030та година...
Disneyland diže cijene

Компанијата Волт Дизни ги подига цените

Компанијата Волт Дизни ќе ги поскапи цените на влезниците за нивните забавни паркови во САД. Со тоа цената на некои еднодневни билети ќе се зголеми и за 25 отсто. Новото поскапување доаѓа неполна година по...
туристите најмногу трошат

Каде туристите најмногу трошат пари

Марк Твен одамна рече: "Патувањето е фатално за предрасудите, фанатизмот и ограниченоста". Но, што ако луѓето секогаш патуваат на истите места, и секогаш ги трошат на истите дестинации? На мапата се истакнуваат местата кои туристите...
Авиопревозниот EasyJet

Авиопревозниот EasyJet воведува флота од електрични авиони

Авиопревозниот EasyJet, вети дека ќе развие флота од електрични авиони. Оваа флота до 2030 година ќе ги покрие рутите на кратките летови. Ваквиот потег ефикасно ќе го редуцира ослободувањето на јаглерод диоксид во воздухот,...
најпопуларна дестинација

До 2030 година Кина ќе стане најпопуларна дестинација во светот

Посетата на популарните дестинации во Европа, авантурите со африкански сафари или одмор на прекрасните плажи на Полинезија - секогаш се секогаш на листата на љубителите на патувањето. Сепак, се чини дека Кина до 2030та година...