Балоните во Кападокија – искуство што мора да се доживее

Балоните во Кападокија се едно од најдобрите искуства во Турција. Без разлика дали имате искуство за летање со балони или не, се е многу едноставно. https://youtu.be/ImyFWxjSr_o   Најдобро е да се разбудите пред зората додека е се...

Плажата Кута – Занимливости и кратко видео

За Кута која важи за едно од најпосетуваните места на Бали, се слушнале сите. Кута е живо место кое постојано се развива и секогаш има да понуди нешто ново, интересно и егзотично. https://youtu.be/5EhVm1sW-uw Dream Museum Zone...

Втора по големина зграда во светот

По катастрофалниот земјотрес во Букурешт во 1977 година, злогласниот комунистички диктатор Николае Чаушеску почна да го реконструира градот. Му требаше изградба на нешто масивно сакајќи на тој начин да му докаже на својот народ...

Recent posts

Random article