најпознати градби во Милано

Петте најпознати градби во Милано

Duomo di Milano Duomo di Milano е еден од најимпресивните верски објекти во Европа. Се наоѓа во центарот на градот на истоимениот плоштад. Под плоштадот има метро станица, така што оваа локација е лесно достапна....
Најубавите градови

Најубавите градови во Европа

Престижниот американски магазин - "Travel and Leisure" ги објави резултатите од истражувањето "Најубавите градови на Европа". Ако мислите дека знаете кој победи, можеби ќе бидете изненадени од изборот. Анкетираните во анкетата коментирале дека Италија претставува...
Божиќни саеми

Божиќни саеми во Европа

За време на Божиќ, сите европски градови се особено шармантно украсени со божиќни светла. Мирисот на варено вино, традиционални јадења и колачи се шири со воздухот. Некои од најголемите божиќни саеми имаат потекло уште...

Recent posts

Random article