ДОМЕНИКАНСКАТА РЕПУБЛИКА

ДОМЕНИКАНСКАТА РЕПУБЛИКА
Неколку причини да ја посетите јужна Африка

Неколку причини да ја посетите јужна Африка

Неколку причини да ја посетите јужна Африка

Братислава в лето

  Братислава ( Bratislava) — е главен град и со своите 429.000 жители тој е најголем град во република Словачка. Братислава се наоѓа во југозападниот дел од државата  распослан на двата брега од реката Дунав.Братислава и Виена  се...

Родос – крстопат на цивилизациите

  Островот на вкрстување на цивилизациите, Родос, отсекогаш имал многу значајна географска положба. Тој е како раскрсница на поморските патишта од запад кон исток од север кон југ , од Пелопонез и Сицилија кон Сирија...

Ланец бисери на убавината , Сејшели

Сејшелски Острови е островска држава во Индискиот Океан. Државата е всушност архипелаг од 115 острови кои се наоѓаат на 1500 километри оддалеченост од копното на Африка, или поточно североисточно од Мадагаскар. Во близина на Сејшелите се наоѓаат и останати...

Атина , историски времеплов

Една од најубавите и блиски дестинации која можат туристите од Балканот да ја посетат а при тоа да бидат задоволни од атмосферата на виртуелен времеплов поминувајќи за неколку дена места од старата антика ,раното...

Индија , земја на боите

  Експлозија на различни обичаи, прекрасна традиција, непрегледни  просторноства различни на  секој километар. Земја каде што ќе искусите духовна рамнотежа преку безброј искуства и активности. 1. Користете локален превоз при првиот престој во Индија Ако сте во...

Рум,пура,музика и Куба

  Дестинација - Куба, есен 2019  погледнете.  Причина - Богата и интересна историја, пријатна клима, ненаметливи песочни плажи и фактот дека таа е една од најбезбедните земји за патување. Резултат - 9 ноќи полни со нови искуства,...

Најубавите Хрватски плажи

Знаеме дека Хрватските  плажи се меѓу најубавите плажи во светот.Не можеме да знаеме која посебно, бидејќи  луѓето имаат различни омилени плажи. Ова не е селекција на најдобрите или најубави плажи во Хрватска, туку едноставно листа...

Мадрид град полн со изненадувања

  Koга ќе се спомне  Шпанија, најчесто се помислува на Барселона и Андалузија. Мадрид е град полн со изненадувања, улици и места за истражување. Затоа, главниот град е изненадување за многумина. Што да се види...