Фестивал на чоколадото Перуџа

Фестивал на чоколадото Перуџа

Овој специфичен фестивал се одржува во Палманова во Италија - Палманова. Во близина се наога градот Виченца  кој се наоѓа во Северна Италија и e 4 - ти град по големина во Покраината Венето. Градот...
Малта - убава и во есента

Малта – убава и во есента

Со убаво сончево време, привлечни плажи, ноќен живот и историја од 7,000 години, многу нешта може да видете и да направите во оваа островска држава, сместена во Средоземното Море. Малта е добар избор во секоја...
VIVA ... Мхико

VIVA … МеХико

Мексико се наоѓа на 23-тото место на листата на туристички земји и на првото место од државите од Латинска Америка .   Најголем број туристи доаѓаат од САД и Канада.Исто така, голем број туристи доаѓаат и од...
Патеката на Инките , неодолива со нејзините пејсажи

Патеката на Инките , неодолива со нејзините пејсажи

Многу патници можат да се одлучат да патуваат со брз воз, да се возат по Светата долина од Куско, за да пристигнат во античкиот град за помалку од еден ден. Бавното, повеќедневно патување по...
Инспиративниот Тунис

Инспиративниот Тунис

Тунис е северноафриканска земја на Средоземното Море, источно од Алжир и западно од Либија, со околу 11 милиони жители. Таа е добра туристичка дестинација и за западните и источните туристи, главно позната по своите...

ИНСБРУК, чекор до светот на КРИСТАЛИТЕ

Инсбрук  — главен град на покраината Тирол во западна Австрија. Тој се наоѓа во долината Ин на соединувањето со Виптал (реката Сил), која обезбедува пристап до преминот Бренер, околу 30 километри јужно од Инсбрук. Се наоѓа во широка долина помеѓу високи планини, Нордкете  на север...

Ноќниот живот во Будимпешта

Будимпешта е град добро познат, исто како и Барселона, за големиот број студенти кои доаѓаат тука за програмата Еразмо. Иако точниот број е тешко да се утврди, претпоставките се дека има околу 500-600 странски...
Есфахан ... еден друг поглед на Иран

Есфахан … еден друг поглед на Иран

Градот има околу два милиони жители. Сместен е на надморска височина од 1500 метри и се наоѓа во срцето на Иран. Со векови го претставува центарот на научниот и интелектуалниот живот на Иран. Што...
,,One night in Bankog,, - Тајланд

,,One night in Bankog,, – Тајланд

Бангкок — главен и најголем град на Тајланд. Позициран е при вливањето на реката Чао Праја во Тајландскиот Залив. Според населението Бангкок е двадесет и втор по ред најголем град во светот. Бангкок е еден од економско...
Сантијаго, семејна дестинација

Сантијаго, семејна дестинација

  Кога зборуваме за Чилеанците и нивната култура, не можете да ги игнорирате длабоките семејни врски што го дефинираат секој разговор и нивната традиција. Всушност, политиката на Чиле е обликувана врз основа на семејството. И...