Дали е одмор , ако нема нуркање ???

Дали е одмор , ако нема нуркање ???

Некои луѓе се заинтересирани за една специфична област од туризмот и барат места каде тоа е развиено и има специјални тренинзи и опрема , тоа е нуркањето.Обука за рекреативни нуркачи е процес на развивање...
Фото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Фото албум-јужна Америка , „како да сте на друг континент“ :)

Туризмот сè повеќе станува значаен извор на приход за многу земји од Јужна Америка.Овде решивме преку старата добра поговорка „една фотографија ,илјада зборови“, да ви ја промовираме таа специфична култура каде пак илјада фотографии...
Пет дестинации каде фотоапаратот е „задолжителен“

Пет дестинации каде фотоапаратот е „задолжителен“

Мачу Пикчу е една од тие дестинации на листата на нај „фотогенични“ места - и со добра причина. Ова иконично, археолошко место во светското наследство на УНЕСКО е изградено од страна на инките во...

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН – симбол на патот кон љубовта Исусова

Велигден или Воскресение Христово — најважниот верски празник во православниот календар. Христијанските верници со овој празник го прославуваат воскреснувањето на  Исус Христос по неговата смрт со распнување околу 27-33 година н.е. Тоа се случило на третиот ден по неговата смрт, сметајќи го и денот на смртта т.е....
Лондонски атракции а "free"...

Лондонски атракции а “free”…

  Како можеме да уживам во Лондон? Посетителите често се загрижени дека Лондон е многу скап град. Тоа е точно, но во британскиот главен град има многу бесплатни работи во кој можете да  уживате. Ова...
За понеделник малку полинезиска убавина

За понеделник малку полинезиска убавина

Hei POA маслата се составен дел од животот во Француска Полинезија веќе 40 години. Без разлика дали станува збор за песочна плажа или во градската толпа, жителите на француската Полинезија, без исклучок, секогаш имаат...
Метеора , духовноста на врвот

Метеора , духовноста на врвот

Во срцето на Грција, во Тесалија, постои магично место кое вреди да се посети (барем) еднаш во животот - Метеора. Карпите Метеора се наоѓаат веднаш покрај малиот град Каламбаке, на околу 360 километри од Атина....
Пиза,Фиренца,Болоња-Велигден 2019

Пиза,Фиренца,Болоња-Велигден 2019

  Откако ќе престигнете во Пиза после краток одмор ви предлагаме да го разгледате градот и ќе ви посочиме неколку од многуте места кои треба да ги посетете : Пијаца деи Мираколи, Катедралата,  Кампо С...
Микс на цивилизации „Church Hagia Sophia“ - Истанбул

Микс на цивилизации „Church Hagia Sophia“ – Истанбул

Римскиот Аквадукт, Златниот Рог, Таксим, Галата Кула, Бешикташ, Ортакој Чамлиџа , Ашуре,  Босфор ,Есо,  Европскиот дел , Азискиот дел , Сина Џамија, Аја Софија, Топ Капи, Долма Бахче Сарај ... Само вака наброени овие места...
Места во светот кои ве повикуваат да ги фотографирате

Места во светот кои ве повикуваат да ги фотографирате

  Секој кој се занимава со фотографија  професионално или од хоби, има листа на најубави места во светот што некогаш би сакал да ги фотографира. На листите се туристички дестинации, но исто така и тешко...

Recent posts

Random article