Венецијанскиот карневал-убавината со маска

Венецијанскиот карневал-убавината со маска

  Историјата на карневалот во Венеција Во карневалските денови, благородниците можеа да се облечат како слуги, а слугите  како благородници. Жените и мажите можеа да ја заменат својата облека и да ги дознаат тајните на спротивниот...
Египет - Хургада топ дестинација

Египет – Хургада топ дестинација

  Египет се однесува како успиен туристички див , богат со незагадени природни пејзажи, уникатни искуства и исконска историја и култура. Туристите неодамна почнаа поново да го констатират тој факт. Kако целата земја  станува релативно...
Метеори , карпите на верата

Метеори , карпите на верата

Во срцето на Грција, во Тесалија, постои магично место кое вреди да се посети (барем) еднаш во животот - Метеора. Карпите Метеора се наоѓаат веднаш покрај малиот град Каламбаке, на околу 360 километри од Атина....

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН – симбол на патот кон љубовта Исусова

Велигден или Воскресение Христово — најважниот верски празник во православниот календар. Христијанските верници со овој празник го прославуваат воскреснувањето на  Исус Христос по неговата смрт со распнување околу 27-33 година н.е. Тоа се случило на третиот ден по неговата смрт, сметајќи го и денот на смртта т.е....
Индија - 10 совети за патување.

Индија – 10 совети за патување.

  Индија - 10 совети за патување. Експлозија на различни обичаи, прекрасна традиција, непрегледни  просторноства различни на  секој километар. Земја каде што ќе искусите духовна рамнотежа преку безброј искуства и активности. 1. Користете локален превоз при првиот...

…приказна !!!

Instagram  последните неколку години е една од нај користените апликации за споделување на фотографии во светот. Испитувањата на многу параметри од апликацијата откри многу интересни факти од кои неколку ќе изнесеме овде. Од тие...
Пиза,Фиренца,Болоња-Велигден 2019

Пиза,Фиренца,Болоња-Велигден 2019

  Откако ќе престигнете во Пиза после краток одмор ви предлагаме да го разгледате градот и ќе ви посочиме неколку од многуте места кои треба да ги посетете : Пијаца деи Мираколи, Катедралата,  Кампо С...

Убавините на Јонското море

Јонското Море е поврзаno со Јадранското Море на север и се граничи со Јужна Италија, вклучувајќи ги Калабрија, Сицилија и полуостровот Саленто на запад, јужна Албанија на север и западниот брег на Грција, вклучувајќи...
Метеора , духовноста на врвот

Метеора , духовноста на врвот

Во срцето на Грција, во Тесалија, постои магично место кое вреди да се посети (барем) еднаш во животот - Метеора. Карпите Метеора се наоѓаат веднаш покрај малиот град Каламбаке, на околу 360 километри од Атина....
Лондонски атракции а "free"...

Лондонски атракции а “free”…

  Како можеме да уживам во Лондон? Посетителите често се загрижени дека Лондон е многу скап град. Тоа е точно, но во британскиот главен град има многу бесплатни работи во кој можете да  уживате. Ова...