Венецијанскиот карневал-убавината со маска

Венецијанскиот карневал-убавината со маска

  Историјата на карневалот во Венеција Во карневалските денови, благородниците можеа да се облечат како слуги, а слугите  како благородници. Жените и мажите можеа да ја заменат својата облека и да ги дознаат тајните на спротивниот...
Венеција наскоро со влезници

Венеција наскоро со влезници

  Градот  Венеција зафаќа површина од 414 квадратни километри со густина на население од  околу 630 жители по к.к. По големина е 11-ти по ред град  во Италија. Во градот  живее 271.000 локално население. Туризмот е...
Ски центар

Ски центар Valfréjus – забава за сите

Valfréjus е млад и динамичен ски центар со атрактивни цени. Се наоѓа непосредно на италијанско - француската граница, прв ски центар зад тунелот Frejus. Големата надморска височина гарантира добри снежни услови од Декември до Април. Поголемиот...

Скијачки центар Tignes

Опис Исто како што Париз ја има Ајфеловата кула, а Лондон го има "Биг Бен" и Њујорк Статуата на слободата, кога станува збор за Тињес, тоа се езерото Тињес, глечерот Гранде Мот и неговата хидроелектрична...
Вал Торенс

Вал Торенс – ресорт каде среќата е филозофија

Во Вал Торенс среќата е филозофија која доаѓа во сите облици и големини и тоа од 18-ти Ноември до 8-ми Мај. Од 2012 година, Вал Торенс е посветен на тоа одморалиштето да стане место...