Велигден на островот Крф

По пристигнувањето на пристаништето Игуменица може малку да прошетате чекајќи го ферибродот кој е релативно точен . После сместувањето и другите процедури и краток одмор ви предлагаме да го посетите стариот град Крф. Во петок...
Болоња & Парма , Модена & „Ferrari“

Болоња & Парма & Модена & „Ferrari“

  Болоња е  главен град на покраината Емилија-Ромања во Италија. Најпознат е по најстариот Болоњски универзитет во Европа, а воедно го нарекуваат и град на гастрономијата. Стариот дел на Болоња е препознатлив по бројните средновековни...

Многу хотели , многу ѕвезди – Хургада

Хургада, дестинација која во сите варијанти ви носи песочни плажи ,чисти и примамливи морски води ,специфична локална култура и светска историја ... запознајте се со неколку хотели во Хургада кој само ќе го зачинат...
„храм„ на модата , „храм„ на фудбалот , храмови на верата - Милано

„храм„ на модата , „храм„ на фудбалот , храмови на верата – Милано

  Duomo di Milano Duomo di Milano е една од најимпресивните верски објекти во Европа. Се наоѓа во центарот на градот на истиот плоштад. Под плоштадот има метро станица, така што оваа локација е лесно достапна....
Сигурни , чисти , ефтини туристички дестинации

Сигурни , чисти , ефтини туристички дестинации

Светскиот економски форум на секои две години објавува , “Travel and Tourism Competitiveness Report,”, го мери релативното ниво на 136 туристички сектори на земјите, користејќи широк спектар на под-индекси, вклучувајќи ја безбедноста и сигурноста,...
Пекинг...не треба ништо повеќе да се рече

Пекинг…не треба ништо повеќе да се рече

Кинескиот динамичен главен град - градот со царска историја, богати ресторани, зелени паркови и ритуалот на пиење чај сега е уште поблизок до останатиот дел од светот благодарение на се поголемиот број на директни авионски линии.
Крстосување по мистериозниот и убав Нил

Крстосување по мистериозниот и убав Нил

Крстосување по мистериозниот и убав Нил Со изобилството на белите плажи и кристални води, Хургада е одлична целогодишна дестинација за одмор и плажа. Неверојатните гребени и прекрасните бранови, идеални за сурфање, чистата и бистра тиркизна...
Сингапур град од иднината посетете го во сегашноста

Сингапур град од иднината посетете го во сегашноста

  Ако се наоѓате на некој од јужно-азиските острови навистина нема да ви биде лесно да ѓи напуштите, но кога знаете дека ве чека Сингапур , разочаруванјето полека се претвара во радост. За неколку часа...
Каиро симбол на кругот, фениксот на Египет

Каиро симбол на кругот, фениксот на Египет

Каиро симбол на кругот, фениксот на Египет Каиро е најголемиот град во Африка. Има 15 милиони жители, но тоа е само ориентационо, бидејќи никој не го знае точниот број на оние кои живеат во ова...
Струмички карневал низ очите на маските

Струмички карневал низ очите на маските

  Струмички карневал , убавините на маските Струмичкиот карневал традиционален настан под маски потекнува од паганските времиња и исконската потреба на луѓето да се маскираат да представуваат нешто друго или некој друг , тоа е годишен настан...