Mljet je otok najljepših zalazaka

Mljet je otok najljepših zalazaka

Mljet je jedno od mojih najdražih mjesta na svijetu. Otok najljepših zalazaka i najljepšeg mora. Ako vas put navede evo par savjeta gdje što i kako.

Mljet je otok najljepših zalazaka
Pomena

Sve je skupo i svugdje je skupo na Mljetu. Do Pomene vozi katamaran od Splita preko Hvara, Milne na Braču, Korčule, Pomene na Mljetu do Dubrovnika i obrnuto. U Pomeni se može odsjesti u hotelu Odisej koji je u sklopu lanca Jadranskih luksuznih hotela. Postoje dvije trgovine, predivan ronilački centar Aquatica za sve koji vole podvodni svijet i nova iskustva, suvenirnica, rentaju se bicikli, skuteri i auti. Ima par restorana i kafića (rest. Pomena, Adriatic, Jeguljica, te par konoba). Moja osobna preporuka je restoran Adriatic. Sto se smještaja tiče uvijek se možete odlučiti i za privatni, te biti u apartmanu.

Mljet je otok najljepših zalazaka

U blizini Pomene nalaze se malo i veliko jezero. Do njih možete pješke ili biciklom. Pošto su dio nacionalnog parka, na ulazu se mora kupiti ulaznica.

Mljet je otok najljepših zalazaka

Od velikog jezera ima brod koji vozi na otok Sv. Marije. Treba ga vidjeti, divno je. Na njemu se nalazi benediktinski samostan s crkvom Sv. Marije. Na otoku je jedan restoran i te plaža. Ima i hlada i šljunka, a i magaraca za pomaziti.

Mljet je otok najljepših zalazaka

Na Mljetu ima još nekoliko mjesta. Goveđari kraj Pomene u kojem je je pošta i  prekrasna galerija Stara skula koju vodi dvoje divnih ljudi, zaljubljenici u Mljet, rodom iz Zagreba. Suvenirnica kraj hotela Odisej u Pomeni je njihova i u njoj radi najdivnija i najljubaznija zaposlenica ikad. Polače u kojoj je hrpa restorana i kafića. Tu dolazi trajekt Nona Ana iz Dubrovnika.

Mljet je otok najljepših zalazaka

Babino Polje je “glavno” i najveće mjesto na otoku i s najviše stanovnika. Sobra je trajektna luka, te predivno mjesto Saplunara s tri prelijepe duge pješčane plaže, Okuklje te divna Prožura.

Mljet je otok najljepših zalazaka

Obavezno je obići Odisejevu spilju, do tamo možete brodom ili pješke. Unutra se možete kupati i more je nestvarne boje, prekrasno.

Uživajte u otoku ljubavi i sreće…

 

Travel AdvisorHrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Fenomen Game of Thrones u Dubrovniku

Ston – povijest ispisana u soli i kamenu

Top 5 mjesta u Srednjoj Dalmaciji koja morate posjetiti