Monarch Airlines povezuje UK sa Zagrebom

 

Monarch najavljuje povezivanje Manchestera (sub., pon.)  i London /Gatwick (pon., sr., pet.) aerodroma sa Zagrebom počinje u travnju.

Prvi letovi su najavljeni za 28.4. iz Londona i 29.4. iz Manchestera za Zagreb.

 

Akcijske cijene od 29E po segmentu su još bile u ponudi u momentu pisanja ovog teksta.

Na svakom letu je 4 mjesta po toj cijeni, a više se može saznati na web stranici http://www.monarch.co.uk/croatia/zagreb/flights. U cijenu je uključen jedan komad ručne prtljage. Ona veća za čekiranje se doplaćuje prilikom on line čekinga jer je na samom aerodromu 50% skuplje.

Očekuje se da će većina putnika na ovim letovima biti stranci koji dolaze u Zagreb na vikend odmore i zabavu te oni koji odlaze dalje na more. Nadam se da će biti i dovoljno naših putnika iz regije prema Engleskoj jer o tome ovisi opstojnost ovih linija te produžetak letenja nakon turističke sezone.

Zanimljivo je što na njihovoj stranici piše o Zagrebu:

„Dragulj kojeg tek trebaju otkriti mase turista. Vrlo autentična opuštena atmosfera. Pješačke ulice, terase kafića i parkovi za šetnju te mnoštvo muzeja i galerija će zadovoljiti svakog ljubitelja umjetnosti.”

Nisko tarifna avio kompanija Monarch Airlines ima svoju glavnu bazu na aerodromu Luton pored Londona. Ima zaposlenih oko 3000 radnika, leti na oko 150 destinacija i posjeduje Englesku CAA tip A licencu za prijevoz putnika kao i druge velike europske avio kompanije. Prema rezultatima iz 2015. prevezli su 5,7 milijuna putnika što je pad oko 20% u odnosu na godinu prije. Pad u broju letova i prevezenih putnika je nastao zbog ukidanja ruta prema Turskoj i Egiptu.

To je i bio jedan od razloga povečanja broja letova prema Hrvatskoj.