Morski pas plivačici odgrizao ruke i dojku

Morski pas plivačici odgrizao ruke

Sve se odigralo vrlo brzo pored jednog od najljepših otoka svijeta Moorea u Francuskoj Polineziji.

Morski pas plivačici odgrizao ruke

Arhipelag se nalazi u sredini Pacifika i poznat je po mnogim filmovima snimanim na Bora Bori, Moorei i Tahitiju. Najpoznatiji film koji je sniman na Moorei je Pobuna na brodu Bounty. Za mene je ovaj otok možda i najljepši na svijetu.

Morski pas plivačici odgrizao ruke
Napad na nesretnu Francuskinju se dogodio na očigled njene familije. Liječnici su joj na obali odmah pružili prvu pomoć. U stabilnom je stanju iako teško povrijeđena.

Morski pas plivačici odgrizao ruke
Moorea i Bora Bora su poznate destinacije za ronjenje s bocama. Bio mi je to jedan od najboljih doživljaja u životu. Najveći razlog mog odlaska u Polineziju je upravo bilo ronjenje s morskim psima. Njih je tamo na pojedinim lokacijama na stotine, i ne znam jeli se ikada dogodio slučaj da je napadnut ronioc.

Morski pas plivačici odgrizao ruke

Oni su znatiželjni i približe se na pola metra, no kad pogledaju brzo se okrenu. Mi za njih nismo prirodna hrana i ne zanimaju ih ljudi. Istina je da nisu veliki bijeli nego neke druge vrste i da ima toliko riba na koraljnim sprudovima da nikako ne mogu biti gladni. Ipak, kad vidim ovakve vijesti dođe mi drago da sam taj dio obavio, dodao plus u bucket listu i više ne moram ponoviti.

Morski pas plivačici odgrizao ruke

Na morske pse smo ronili i kod Key West pored Floride, Andamanskom moru u Tajlandu i Crvenom moru pored Hurghade, no jedino u Polineziji ih je bilo na desetke oko nas. Doživljaj je apsolutno fantastičan.

Morski pas plivačici odgrizao ruke
Napadi morski pasa u Polineziji su vrlo rijetki. Daili Mail javlja kako je samo šest napada potvrđeno od 1580.godine. Vjerojatnost da nekog napadne morski pas je 1 : 11,5 milijuna. Prije bi dobili Euro jackpot.

Posjetite naš YouTube kanal

Travel Advisor – Putovanja

Ima li morskih pasa u Jadranu ?

Znanstvenici prate skupinu velikih bijelih morskih pasa

Koji gradovi imaju najbolje plaže ?