Na brodu kod Hvara preminuo talijanski menadžer, otrovan i bivši senator

Na brodu kod Hvara preminuo talijanski menadžer

U splitski KBC zbog navodnog trovanja hranom zaprimljeno je troje odraslih i dvoje djece.  Odrasli su stabilno, dok su simptomi kod dvoje male djece dosta teži i ona se nalaze na intenzivnom liječenju.

Dvoje djece je u kritičnom stanju, bore se za život i spojena su na respirator. Otkazali su im vitalni organi.

Policija sumnja u trovanje hranom, ali liječnici još nisu sigurni

Prema informacijama iz medija, šest osoba na Hvaru je večeralo u restoranu. Radi se o četiri starije osobe i dvoje djece. Jedna osoba je preminula prethodne noći. Policija je izvijestila da sumnja u trovanje hranom. U tijeku je obrada u dva smjera, infektivno i toksikološka analiza krvnih uzoraka. Provedeni osnovni laboratorijski nalazi. U krvnoj slici imaju samo mala odstupanja.

Moguće je i da je došlo trovanje plinom. Oboljeli su imali simptome proljeva i povraćanja. Bolesnici su primljeni oko 13 sati, a doktori nemaju gotovo nikakvih informacija vezanih za preminulu osobu. Više informacija bit će dostupno sutra.

Potrebna detaljna epidemiološka analiza hrane i restorana u zadnja tri dana da bi se mogla pretpostaviti povezanost trovanja hranom.

Preminula osoba je menadžer, a s njim bio i bivši senator. Prema pisanju talijanskih medija, preminuli muškarac je Eugenio Vinci, 57-godišnji menadžer iz mjesta Sant’Agata di Militello. Bio je na odmoru s obitelji u Hrvatskoj.

S njim je na brodu bio i Bruno Mancuso, bivši senator i aktualni gradonačelnik Sant’Agata di Militella. On je prema pisanju talijanskih medija također otrovan.

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal

Saznajte što i kako na Hvaru

Nova katamaranska linija povezuje zračnu luku Split, otoke Brač i Hvar i grad Split

Hrvatska i Dubrovnik među TOP 3 u svijetu u broju turista po glavi stanovnika