Najbolje avio kompanije 2017

Najbolje avio kompanije 2017

Najbolje avio kompanije 2017
Utjecajni turistički magazin Conde Nast Traveller svake godine organizira glasanje. Biraju se najbolje zemlje, gradovi, otoci, kruzeri, hoteli, aerodromi pa I avio kompanije. To je glasanje vjerojatno najvažnije u turističkom svijetu i mnogo znači svima koji su u tom businessu.
Treba uzeti u obzir da je velika većina glasača s engleskog govornog područja, te da su stanovnici Amerike i Velike Britanije gdje je taj magazin najpopularnije štivo o turizmu. S obzirom na veliki broj glasača rezultati su prilično objektivni pokazatelj kvalitete i onoga što vole putnici. Treba imati na umu da na nekim dobrim avio kompanija poput Austriana i  SAS a izgleda nema dovoljno putnika koji su glasali. Zanimljiv je izostanak s liste Britisha i Air Francea.
Na ovoj listi nisu američke avio kompanije.

Najbolje avio kompanije 2017
1) Air New Zealand – zbog svojih dugih letova posebno paze na udobnost putnika. U ponudi je među klasa između ekonomske I poslovne s posebnim sjedištima Skycouch I Spaceseat.
2) Qatar Airways – njihova flota je među najmlađim u industriji. Usluga u avionu je proglašena najboljom. Aerodrom u Dohi se također smatra među najudobnijim za presjedanja.
3) Singapore Airlines – Uvijek među najboljima, ako ne najbolji. Stalno se poboljšava ponuda u svim klasama. Uvode dvokrevetne kabine u novim A380 na dugim letovima.
4) Emirates – Zabava s 1800 kanala na velikim monitorima, najveća flota A380 aviona, udobna sjedišta, kvalitetna hrana, WiFi I odličan aerodrome Dubai su samo neki superlativi ove kompanije.
5) Swiss – nakon uspona I padova Swiss se vratio u TOP 5 avio kompanija. Reklamiraju se kao butik kompanija s bogatom ponudom hrane, sireva I vina. Zurich je među omiljenijim aerodromima.
6) Virgin Australia – druga najveća australska avio kompanija. Smatra se jednom od najboljih kompanija na prostoru Azije I Pacifika. Ugodne cijene I dosta mjesta za noge je ono po čemu je poznata.
7) Virgin Atlantic – kompanija koju prati dobar image zbog dizajna, ponude hrane I pića te atraktivnom osoblju. Leti na linijama iz Engleske prema Americi.
8) Asiana Airlines – još jedan korejski prijevoznik koji ubrzano raste I širi svoju mrežu prema Americi I Europi. Hvaljen zbog kuhinje I ponude pica.
9) Aegean Airlines – Grčki prijevoznik se u manje od 20 godina promijenio s prijevoznika prema otocima u kvalitetnu europsku kompaniju s modernim široko trupnim Airbusevima.
10) Cathay pacific – pristojan komfor za duge letove I do 16 sati prema Americi. Daleko najbolja avio kompanija s kineskog govornog područja. Baza je Hong Kong.
11) Korean Air – Lijepi unutarnji dizajn I udobna sjedišta te dobra hrana u svim klasama su među najbolje ocijenjenim u industriji. Poznato je da sami imaju svoje farme I proizvode hranu.
12) Qantas – S obzirom na to da su iz Australije prvi su počeli s ultra dugim non stop letovima. Ruta Dallas – Sidney s A380 je I dalje među najdužim na svijetu. Odlična ponuda vina na svim klasama.
13) ANA – All Nippon Airways – Japanska avio kompanija poznata po odličnoj hrani I udobnim sjedištima u svim klasama. Avioni su u Star Wars dizajnu.
14) Finnair – Helsinški aerodrome nudi bogate mogućnosti prilikom presjedanja. Prvi počinju letjeti s novim Airbus A350-900 u Europi.
15) Turkish Airlines – Poznati sup o dobroj hrani, udobnim sjedištima I dosta prostora za noge. Lete na najviše destinacija na svijetu .
16) Etihad Airways – Prvi su ponudili trosobnu rezidenciju u prvoj klasi sa spavaćom sobom, kupaonicom I dnevnim boravkom. Hrana za sve klase je među najboljom u industriji.
17) Japan Airlines – JAL ubrzano širi I obnavlja svoju flout novim Boeing 787 Dreamliner I Airbus 350 avionima. Više klase su poznate po manjem broju sjedišta u redu.
18) Eva Air – Baza je Tajvan, Kompanije poznata po dobroj usluzi I Hello Kitty dizajnu aviona.
19) Lufthansa – najveći napredak se vidi kroz angažiranje poznatih kuhara u slaganju novih menija I novim vrhunskim sjedištima u poslovnoj klasi.
20) KLM – najstarija operativna avio kompanija je poznata po ponajboljom premium ekonomskoj klasi I omiljenom aerodromu Schiphol.

Travel Advisor : aplikacije , turist ili putnik , Japan , British

Posjetite naš YouTube kanal.