Najbolje destinacije za odmor 2019, a Hrvatska nije na popisu

Najutjecajniji časopis o putovanjima, cntraveller.com,  objavio je popis najpoželjnijih destinacija za odmor u 2019. godini. Na ovom popisu nije se našla Hrvatska. U odabranom društvu su mjesta od Tahitija do Rumunjske, Grčke, Indije i Škotske, pa do Egipta. Najbolje destinacije za odmor 2019.:

Peloponez, Grčka

Najbolje destinacije za odmor 2019.

Na ovom grčkom poluotoku naći ćete puno atrakcija i znamenitosti, koje su kako to obično u Grčkoj biva od velikog povijesnog značenja.

Egipat

Najbolje destinacije za odmor 2019.

Turizam se u Egipat vraća na velika vrata. U Egiptu se nalazi oko 30% svih najvažnijih arheoloških nalaza na svijetu tako da su piramide, Egipatski muzej i Karnak „must see“. Uz taj uži izbor dolazi još stotine manjih zanimljivih lokaliteta.

Matera, Italija

Najbolje destinacije za odmor 2019.

Do pedesetih godina prošlog Matera je bila mjesto oličenje siromaštva. Stanovnici grada živjeli su u špiljama bez struje, vode i kanalizacije. 1993. Matera se našla na UNESCO-ovu popisu zaštićene svjetske baštine, a broj posjetitelja počeo rasti. Mnoge su špilje su postale elegantni hoteli i restorani.

Perth, Australija

Najbolje destinacije za odmor 2019.

U Perthu, u zapadnoj Australiji imat ćete priliku istražiti lokalnu i nacionalnu povijest, kulturu, umjetnost, divlje životinje i jedinstvene i prekrasne krajolike. Grad koji svakako treba vidjeti.

Turska

Najbolje destinacije za odmor 2019.

Turska je zemlja u kojoj se susreću dva kontinenta. Jedna je omiljenih destinacija među turistima iz cijeloga svijeta. Obiluje prekrasnim krajolicima i  kulturnim nasljeđem gdje se može osjetiti mješavina stare i moderne kulture. Mjesto je gdje ćete upoznati prekrasne obale,  plaže i uživati u izvrsnoj hrani.

St.Barth’s, Karibi

Najbolje destinacije za odmor 2019.

Komadić Francuske ma Karibima odiše europskim otočkim životom. Iako možda najpoznatiji po glamuroznim zabavama slavnih, St.Barths ima mnoštvo dobrih restorana, predivnih plaža i izvrsnih hotela.

Arles, Francuska

Najbolje destinacije za odmor 2019.

Grad i pristanište na rijeci Rhôni na jugu Francuska. Arles se smjestio na kanalu koji ga spaja sa Sredozemnim morem. Poznat po folklornim igrama i očuvanoj tradiciji.  U istočnom dijelu grada ostatci su staroga grobišta Alyscamps, s velikim brojem antičkih i starokršćanskog sarkofaga. Rimski i romanički spomenici uvršteni su 1981. na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.

Valle de Guadalupe, Meksiko

Najbolje destinacije za odmor 2019.

Meksička vinska regija koja postaje sve popularnijima među ljubiteljima dobrog vina i gurmanima. Mnoštvo novih tradicionalno urešenih objekata, vinarija i kušaonica vina privlači sve više gostiju i svakako ga treba vidjeti.

Škotska

Najbolje destinacije za odmor 2019.

Prekrasni dvorci i krajolici, zeleni brežuljci, bogata povijest i tradicija. Pogled na škotske krajolike i narodne legende poslužili su mnogim umjetnicima kao inspiracija za njihova djela.

New Orleans

Najbolje destinacije za odmor 2019.

New Orleans je zaista je jedinstven grad. Vibraciju koja ovdje vlada ne možete pronaći nigdje drugdje. Poznat po jazz glazbi, dobrim restoranima i neobičnoj Mardi Gras proslavi. Grad je mješavina kultura i različitostima i to se odražava u svemu, od glazbe i hrane do jezika i arhitekture.

Tahiti

Najbolje destinacije za odmor 2019.

Tahiti najveći je od otoka Francuske Polinezije. Raj na valovima Tihog oceana, obiluje ribom, a stanovništvo se bavi i poljoprivredom. Poznat je po crnim biserima, prekrasnim plažama i ukusnoj hrani.

Mozambik

Najbolje destinacije za odmor 2019.

Slikovite pješčane plaže, ugodna klima, fascinantna kultura i stanovništvo koje zrači toplinom i gostoljubivošću, Mozambik ima sve što biste mogli poželjeti. Još uvelike neotkriven od strane većine putnika, ovaj dragulj od destinacije pruža nezaboravan doživljaj, daleko od gužvi.

Travel Advisorlifestyle

Posjetite naš YouTube kanal.

Gdje turisti troše najviše novca?

Najljepša putovanja u Afriku

Kuda ide turistički business ?