Najbolji glazbeni festivali u Europi 2018

Najbolji glazbeni festivali u Europi 2018.

Donosimo popis najboljih glazbenih festivala u Europi 2018.  i vam predstavljamo neke od njih. Najbolji glazbeni festivali u Europi 2018. 

Barcelona

Ovaj se grad smatra kao vodeća festivalska destinacija Europe. Primavera Sound ima staž od deset godina – cijeli program traje punih tjedan dana. U Europi nema glazbenog događanja na kojem nastupa toliko žanrovski različitih izvođača. Krajem lipnja se održava Sonar na kojeg dođe više od 100.000 ljudi. Tvrdi se da je najbolji dance festival Europe i traje tri dana.

Kappa FuturFestival

Tehno festival se održava u post industrijskom parku talijanskog grada Torina. Ove godine na četiri pozornice se izvodi tehno i house i traje čitav vikend. Održava se u prostorima bivše tvornice automobila čiji su prostori pretvoreni u kulturno središte grada. Masivni urban party u tvornici.

 

Sziget festival

Sziget festival održava se u Budimpešti na otoku Óbudai – Sziget na rijeci Dunav. Osim uživanja u glazbi posjetitelji se mogu zabaviti ponudom ekstremnih sportova kao što su penjanje po stijenama, spuštanje žičarom i bungee jumping.

Najbolji glazbeni festivali u Europi 2018.

Exit festival

Održava se u Novom Sadu i najveći je glazbeni festival u jugoistočnoj Europi. Traje 4 dana.Festival je jedinstven jer se održava kod prekrasne, srednjovjekovne Petrovardinske tvrđave na obali Dunava.  Glazba koja se pušta je uglavnom rock, elektronska, hip hop, metal, punk.

 

Najbolji glazbeni festivali u Europi 2018.

Outlook festival

Outlook festival je najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture. Održava se u austro-ugarskoj tvrđavi Punta Christo iz 19.stoljeća s maštovito uređenim pozornicama, intimnim tunelima i prolazima, s pogledom na  Brijune, Outlook ujedinjuje najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage i srodne glazbe u spektakularan festivalski vikend. Ne propustite četiri dana i noći odlične glazbe na prekrasnom mjestu i uživajte u prekrasnom vremenu.

Najbolji glazbeni festivali u Europi 2018

Tisno 

Malo Dalmatinsko mjesto Tisno je za mnoge strance festivalska destinacija broj 1 ne samo u Hrvatskoj nego i na Mediteranu. Na popisu najboljih festivala su se našla čak tri: Love International (27.6. – 4.7.), Hospitality on the Beach (12. – 16.7.) te najpoznatiji Sunce Beat (18. – 25.7.) Na UK tržištu je Tisno vrlo poznato po dobrim partijima na otvorenim pozornicama i na brodovima.

Tomorrowland festival

Tomorrowland je godišnji festival dance i techno glazbe, ujedno i najveći i najpoznatiji takve vrste na svijetu. Prvo izdanje održano je 2005. u belgijskom mjestu Boomu nedaleko Antwerpena, gdje se tradicionalno održava posljednjeg vikenda u srpnju.

Najbolji glazbeni festivali u Europi 2018

Kala

Je novi butik festival koji stavlja Albaniju u poziciju nove festivalske scene na Mediteranu. Samo 2.000 ljudi će moći plesati na privatnim plažama i istražiti blagodati Albanske rivijere. U cijeni aranžmana će biti ulaznica i smještaj različitih kategorija.

Melt Festival

Tri dana roka, popa i dance uživanja u Mad Max stilu donosi jedan od najpoznatijih Njemačkih festivala. Ove godine slavi 20 godina održavanja. Osim muzike tu je i bogata art scena u starom industrijskom muzeju te razne steam-punk mašine. Nešto kao urbaniji Burning Man.

Najbolji glazbeni festivali u Europi 2018

Ovaj izbor nudi ponajbolje festivale, no uz njih su još stotine drugih u svakoj zemlji Europe. Za one koji vole takvu vrstu provoda, ljeto će biti vrlo uzbudljivo.

 

Travel Advisor – putovanja

Posjetite i pretplatite se na naš YouTube kanal.

Kanabis turizam je u porastu, no neke države imaju trezven pristup prema trendu

Detaljan vodič za pronalaženje najjeftinijih avionskih karata online

15 razloga zbog kojih je dobro putovati