Koji su najgori dani za put avionom?

najgori dani za put avionom

Cijene zrakoplovnih karata dižu se i spuštaju poput aviona kada uleti u turbulencije.

Zrakoplovne tvrtke koriste računalne sustave za formiranje cijena karata na temelju složene kombinacije vie faktora, uključujući konkurenciju, potražnju, stanje ekonomije, sezonu, poreze i pretrage na internetu Zato je gotovo nemoguće točno predvidjeti kada će cijene karata pasti u bilo kojem danu godine, a koji će biti najjeftiniji ili najbolji dani za let.
Zahvaljujući mnoštvu web stranica koje sakupljaju podatke na temelju svega, od izravnih rezervacija do povijesti pretraga, moguće je analizirati modele cijena karte i dobiti barem grubu predodžbu o najskupljim i najjeftinijim danima za let tijekom godine.

najgori dani za put avionom

Najgori dani za letenje

Zahvaljujući velikoj potražnji postoje doba godine i dani najskuplji za let.

Božić i Nova godina

Božićni i novogodišnji praznici su gotovo sedamnaestodnevno razdoblje kada se masovno putuje i kada su cijene karata visoke. Posebno za vikende koji ulaze u ovo užurbano doba, kada nas većina putuje na odmor ili u posjetu obitelji i prijateljima.

najgori dani za put avionom

Proljetni praznici

Datumi putovanja na  proljeće variraju od odredišta do odredišta, ali uglavnom se protežu od kraja veljače do početka travnja. Većina fakulteta i sveučilišta ima proljetne pauze u ožujku ili čak krajem veljače; dok obitelji sa školskom djecom odmaraju oko Uskrsa, što je obično krajem ožujka ili travnja. Za to vrijeme pazite na više cijene avionskih karata za toplije destinacije.

Ljeto

Ljeto je glavna sezona za brojna odredišta, a cijene cijena se u skladu s tim povećavaju. Vikendi oko ljetnih praznika posebno su skupi dani za letenje. Ako odložite putovanje do sredine rujna ili krenete u svibnju umjesto u lipnju, vjerojatno ćete platiti manje nego što biste preko ljeta.

Travel Advisor-putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

15 trikova za pametno pakiranje

Kako mudro spakirati elektroničke uređaje za sigurno putovanje?

Osam zdravih trikova za duge letove