Najveća svjetska zračna luka otvorit će se ovog tjedna

Photo I/C

Međunarodna zračna luka Beijing Daxing trebala bi započeti s prvim komercijalnim letovima ovog tjedna. Kada dostigne puni kapacitet, očekuje se da će postati najveća zračna luka na svijetu.

Očekuje se da će China Southern, jedna od glavnih zrakoplovnih tvrtki na aerodromu, dići Airbus A380 oko petka, 20. rujna za krštenje zračne luke. Izgradnja je završena u lipnju, ali zračna luka prošla je konačni pregled 15. rujna.

Zračna luka, koju je dizajnirala Zaha Hadid, površine je više od 700.000 četvornih metara. Lokalni mediji nazvali su je “zvjezdom” zbog sličnosti sa životinjom, nekoliko krakova širi se s jedne središnje točke. Zračna luka će sadržavati odvojena područja za putnike za domaće i međunarodne letove.

No, unatoč veličini, zračna luka je zamišljena da minimalizira hodanje putnika do izlaza. Prema CNN-u , dizajniran je tako da putnici neće hodati duže od osam minuta da bi sa sigurnosne kontrolne točke stigli do najudaljenijih vrata.

Beijing Daxing će moći primiti više od 100 milijuna putnika godišnje nakon što u potpunosti bude operativan, no trebat će nekoliko godina da se dostigne taj kapacitet.

Očekuje se da će se zračna luka pohvaliti i nekim high-tech značajkama. Roboti za usluge kupcima lutaju po terminalu i pružaju putnicima najnovije informacije o letovima i vremenskim prilikama. Također je plan da će postati prometno čvorište, s željeznicom velike brzine. Ekspresni vlakovi prevozit će putnike od zračne luke do centra grada za manje od 20 minuta.

Očekuje se da će zračna luka do proljeća 2020. imati letove za 112 odredišta širom svijeta.

Kina ima jedno od najbrže rastućih tržišta putovanja na svijetu. Od 20 najbrže rastućih zračnih luka na svijetu , 11 se nalazi samo u Kini.

Travel Advisor – Business

Posjetite naš YouTube kanal.

Najveći aerodromi na svijetu

Kako preživjeti duga čekanja na aerodromima

Kuda ide turistički business ?