Nassfeld – skijalište sunca i dobre zabave

Malo je skijališta u Alpama koji se mogu pohvaliti većim brojem sunčanih sati tijekom zime.

Da li je to brojka 100 ili mnogo više je teško reći, no bijelo – plava kombinacija je ona najprivlačnija na skijanju. Svi volimo skijati po suncu. Na skijalištu Nassfeld je to vrlo često ne samo moguće nego se i očekuje.

To naravno ne znači da nema snijega, naprotiv, staze su u punom sjaju čak i onih zima kada nema dovoljno padavina u početku sezone.

Best Of

Da nabrojimo one najbolje atribute koje nudi Nassfeld.

Prvenstveno je to gotovo osam km duga skijaška staza Carnia koja se spušta u dolinu do sela Troepolach. Pored donje stanice brze žičare Millenium Express koja vozi na sam vrh, nalazi se odličan Hotel Carinzia, jedan od najboljih hotela u regiji. Za ljubitelje skijanja po dubokom snijegu Nassfeld pruža užitke ništa manje nego u dalekoj Francuskoj. Kada ovdje pada snijeg, zahvaljujući Genovskoj ili Jadranskoj vlažnoj cikloni, onda zaista pada, pa ne rijetko padne i do metar snijega za dan, dva. Stog postoji i organizirani freeride centar.


Nassfeld se nalazi u središtu užitka – regiji Gailtal,

gdje tradicija i ime već stoljećima jamče za vrhunsku kvalitetu. Svakako preporučujemo špek iz doline Gail te alpski sir, čiji su okusi ovu regiju učinili nadaleko poznatom. Pošto skijalište graniči sa Italijom vrlo blizu, par desetaka metara, preko granice ima i dobar restoran/picerija Wulfenia da Livio u kojem se jede sve – od svježe ribe iz Jadrana do odličnih pica. To ne treba biti čudno jer od tog mjesta do mora nije dalje nego od recimo Zagreba do mora.


Skijalište je dovoljno veliko za dobar provod na snijegu. 110 kilometara staza, 30 modernih žičara i pogledi koji obuhvaćaju sve vrhove od Triglava i Mangarta preko Kanina i Grossglokcenara na sjeveru.

Nassfeld spada u TOP 10 skijališta Austrije.

Većina hotela i apartmana se nalazi u neposrednoj blizini staza i žičara. Oni udaljeni uglavnom imaju shuttlove ili su blizu autobusnih stanica s kojih voze ski autobusi do žičara tako da nije potrebno voziti. Do Nassfelda nije daleko, neka tri sata vožnje od Zagreba pa je ovo skijalište vrlo popularno kod naših skijaša i onih koji vole planine.