Nassfeld – Najveće sunčalište s južne strane Alpa.

Zima još nije gotova. Skijališta rade kao da je početak sezone pa skijaši mogu uživati u dužim danima i lijepom vremenu. To se naročito odnosi na regiju Nassfeld – Pressegger See.

Ove subote 25.2. se očekuje spektakl na snijegu. Talijanske zvijezde Dennis Fantina, Zucchero i Claudio Baglioni nastupaju u Nassfeldu. U Nedjelju 26. se nastavlja “Dolce Vita from Bella Italia” nastupom ansambla Canto Libero. Sve to e biti popraćeno kulinarskim specijalitetima i vinima iz susjedne Italije. Ulaz je besplatan.

Nassfeld ima stotinjak sunčanih sati po sezoni više od onih na sjevernoj strani Alpa.
Skijaške staze su u odličnom stanju, dobro uređene i u jutro ravne poput stola. Doživljaj je potpun s odmorom u nekom od brojnih ležaljki dok žmirkate prema plavom nebu s čašom dobrog vina u ruci. U ovo doba sezone oko brojnih barova na vrhuncima bude više od 1000 ležaljki. Nassfeld je zaslužio epitet “best in class” među Austrijskim skijalištima, a to s obzirom na jaku konkurenciju zasigurno nije lako.
Sa 18.ožujkom u ponudi su razni povoljniji paketi za obitelji koji traju do 17.travnja kada se približava kraj skijaške sezone.
Tog 18.ožujka je sajam “Sounds of Wine” koji se brzo pretvori u zabavu na snijegu. Dobra austrijska vina i cool DJ’s su garancija zabave.
No da ne bi sve bilo samo za obitelji pobrinuli su se organizatori drugog Full Metal Mountain festivala od 27.3. do 2.4. Očekuje se više od 3000 heavy metal fanova. www.full-metal-mountain.com.
Za kraj sezone je u planu Ski & Golf Trophy 17.4. Sastoji se od skijaške utrke i runde golfa na 9 rupa.
Do kraja sezone ima zaista svakakvih događaja stoga skije u automobil i pravac Nassfeld.