Nikad nismo vidjeli ukusniju web stranicu

TasteAtlas

TravelAtlas – travel, eat and drink.

Znate li da su najpopularnije juhe u Aziji Ramen i Pho?

Predjelo u Južnoj Americi Ceviche?

Putujete, hrana vam je važan dio doživljaja, želite probati lokalne specijalitete, u tom slučaju, ovo je prava stranica za vas.
Ne samo za vas, već i za sve ostale jer se ovdje mogu naći mnogobrojne korisne informacije. Primjerice, što i gdje treba piti: koja vina, koktele i ostala pića. Sve na jednom mjestu. Ukratko, odradili su dobar posao.

Krstarenje rijekama
Iza svega stoji domaći tim i Matija Babić. Tri godine stvaranja mape svijeta s odgovarajućom ponudom hrane i pića. Prva globalna mapa s lokalnim jelima.
Kako funkcionira? Uzmimo za primjer Dalmaciju. TripAdvisor će dati popis mjesta gdje se najviše jede pizza ili sladoled. TasteAtlas daje informacije da treba jesti brudet i fritule, piti plavac i Maraskino. Uz to ide informacija i gdje sve možete jesti.

Putnik treba unijeti ime grada, pokrajine ili zemlje. Tako će saznati što je lokalni specijalitet i gdje je najbolje pojesti ili popiti ono što jedu lokalci.

O tjestenini i par riječi o kuhanju
TripAdvisor i slične stranice imaju veliki problem s fake profilima i ocjenama u svrhu blaćenja konkurencije. Na TasteAtlas to neće biti slučaj. Enciklopedija okusa je stvarana tri godine. Na njoj se nalazi više od 10.000 jela i sastojaka, no posao nije gotov jer će se sadržaj dodavati. Kako piše na stranici autori su posvećeni očuvanju tradicionalne i lokalne kuhinje.

A taste for skiing
Zaobiđite fast food i posvetite se lokalnoj hrani s jednakim žarom kao i muzejima. Kaže se da ljubav ide kroz želudac pa tako i doživljaj nekog grada ili pokrajine. Hrana je vrlo važan dio turističke ponude svake zemlje. U nekima je dignuta na visoki nivo pa su kuhinje Francuske, Italije, Kine ili Japana postale globalni brendovi i najbolji promotori zemlje iz koje dolaze.

Stranica još nije gotova i vjerojatno neće nikada niti biti jer će stalno pristizati novi prilozi, no i ovakva je dobar izvor informacija.TasteAtlas

Travel, eat and drink.

Travel AdvisorWine & Gastro

Posjetite naš YouTube kanal.

Chateauneuf du Pape – papinski vinogradi

 

O tjestenini i par riječi o kuhanju

Koji su najbolji svjetski restorani ?