Norwegian najvljuje povećanje broja letova prema USA

Kako najjeftinije na put oko svijeta

Godina superlativa

Avio kompaniji Norwegian 2016. je godina uspjeha i nagrada. Ove su jeseni proglašeni „ Vodećom nisko budžetnom avio kompanijom u Europi“. Prije par dana dobili su još jedno priznanje „ Svjetska vodeća web stranica nisko budžetnih avio kompanija“. To priznanje je dobiveno glasovanjem turističkih profesionalaca u svijetu. Proglašenje je održano na Maldivima u sklopu World Travel Awards. Web stranica http://www.norwegian.com norwegian-travel-advisor-eu-int je dostupna na 10 jezika i vrlo je posječena, više od 145 milijuna posjeta na godinu. Takva posjeta je rezultirala konverzijom od 7,7 milijuna avio karata kupljenih preko web stranice. Na stranici se osim ponude letova, hotela i rent a cara nalaze i putne informacije i kratki vodiči za više od 140 destinacija u Europi, USA, i Aziji.

Iz Zagreba je popularna cijena ovaj mjesec za Copenhagen direktno jedan smjer 63,10 E. Leti samo subotom.

Letovi za USA

Norveška nije u EU pa je Norwegian osnovao firmu u Irskoj. Tri godine im je trebalo da dobiju dopuštenje za početak nisko budžetnih letova Cork – Boston. Nadaju se da če ti prvi pravi LCC letovi za Boston započeti u svibnju te kasnije za New York.

Razlog nastanku ovog teksta nisu samo nagrade već najave o povećanju broja letova za USA u 2017 za 50%.  US Department of Transportation je odobrilo kompaniji Norwegian dozvolu za operacije na području USA nakon tri godine lobiranja. To ujedno znači da i ostale LCC  kompanije mogu konkurirati za ove najisplativije rute u avio prometu. Tjedno to znači sa 22 na 34 leta iz Londona. Avioni su novi Boeing 787 Dreamliner.  Za sada Norwegian leti za Los Angeles, New York JFK, San Francisco, Orlando, Ft.Lauderdale te Boston. Uskoro se očekuje i Las Vegas. Polazišne zračne luke u Europi su za sada Helsinki, Stockholm, Copehagen, London Gatwick, Berlin i Paris CDG.

Sve se to vrlo brzo mijenja tako da je dobro pratiti njihov web i biti u tijeku. Najavljeni su letovi za USA po 69$. Momentalno se cijene kreču od 159 do 228 $ za jedan smjer.