Nove sigurnosne mjere na letovima za SAD

Nove sigurnosne mjere na letovima za SAD

Nove sigurnosne mjere na letovima za SAD – Putnike očekuju sigurnosni razgovori pri ulasku u zemlju

Aviokompanije koje lete za SAD najavile su uvođenje sigurnosnih intervjua kao nove mjere sigurnosti prilikom ulaska u zemlju. Uvođenje mjera počinje ovaj tjedan.

Glasnogovornik američke agencije za sigurnost u prometu TSA, Mike England, najavljene mjere komentirao je kao dio provedbe plana Domovinske sigurnosti.

Najavljene sigurnosne mjere odnose se na sve putnike, pa i američke državljane na putu za SAD. Prema izjavama avioprijevoznika sa njihovim uvođenjem počinje se već ovaj tjedan.

Nove sigurnosne mjere na letovima za SAD

Svim putnicima za SAD savjetuje se da dođu na aerodrome 3 sata prije leta. Tako će biti sigurni da će na vrijeme proći sve kontrolne točke.

Putnici iz Hong Konga već ovaj tjedan imat će priliku prolaziti ovu sigurnosnu provjeru.

Njemačka Lufthansa i Dubai Emirates Airline također su najavili početak uvođenja sigurnosnih razgovora ovaj tjedan.

Zabrana unošenja elektronskih uređaja u kabine zrakoplova putnicima iz 10 zemalja Bliskog istoka i Afrike iz svibnja nije bila dovoljna. Uvedena je i zabrana unošenja laptopa.

Nakon razgovora sa vladama, i unatoč upozorenjima o posljedicama ovakvih zabrana, uvedene su ove nove mjere sigurnosti.

Kako bi bili sigurni da se nove sigurnosne mjere na letovima za SAD  ispravno provode, TSA će usko surađivati sa aviokompanijama i nadzirati proces implementacije novih mjera.

new security for US-bound flights.

Kako bi putovanje avionom postalo sigurnije za svakog putnika, partneri u cijelom svijetu moraju surađivati. Tako će nastati najadekvatnije rješenja za nadzor sigurnosti.

Što to znači za putnike? Znači da će se morati ranije dolaziti na aerodrom te da će vrijeme za presjedanje morati biti duže. Hoće li to donijeti neke koristi tek treba vidjeti. Primjerice za putovanje iz SAD-a prema Europi nisu najavljene takve mjere stoga se valja zapitati čemu u biti služe. Boljoj sigurnosnoj kontroli samog leta ili boljoj kontroli ulazaka u SAD ?

Travel Advisor : Turist ili putnik , Ryanair , Kuda ise trusitčki business? , Zabrana unošenja elektronike? , Burning Man

Posjetite naš YouTube kanal.