Novi aerodrom u Srbiji počeo s radom

Kako prenosi portal Simple flying vlada Srbije subvencionira letove s novog/starog aerodrome Kraljevo. Morava, kako se zove, će imati dvije linije. Prema Beču i Solunu. Posljedica je to odluke iz 2017. Kada je odlučeno da se u Srbiji otvore aerodrome Niš i Morava u Kraljevu.

Avio karte su puštene u prodaje te letovi počinju u prosincu. Na natječaju je dobila Air Serbia koja je bila I jedini ponuđač. Primiti će 5,63 mil.Eura u tri godine kako bi održavala letove za Beč cijele godine I za Solun sezonski. Ranije ove godine ja vlada Srbije subvencionirala letove iz Niša s pet milijuna Eura.

Nije potpuno jasno zašto su odabrane baš ove dvije rute. Dok je Beč na neki logična destinacija zbog velikog broja radnika, Solun je ipak tipično ljetno odredište. Na ovim letovima će voziti avioni ATR 42 (66 putnika), isti kakvi voze za Zagreb iz Beograda.
Letovi će vjerojatno izgledati ovako : Beograd – Beč – Kraljevo – Beč – Beograd. Drugi način je da se jedna mašina prebaci u Kraljevo te da vozi od tamo.

Neki su izračunali da će subvencija iznositi osamdesetak Eura po smjeru što je više od same cijene avio karte. Air Serbia ima enormnih 59 dodatnih tjednih polazaka i čak 21 nove linija. Ovogodišnje povećanje uslijedilo nakon dvogodišnjeg pada broja linija. Od Croatie Airlines ima čak 62 letova tjedno više.

Travel Advisor-putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Broj putnika na najvećim regionalnim aerodromima raste

Koji su najgori dani za put avionom?

Kako mudro spakirati elektroničke uređaje za sigurno putovanje?