Alta Badia posebnih okusa

Alta Badia

prednjači po mnogo čemu. Da se svake godine naprave neke nove žičare već znaju svi oni koji ovdje dolaze godinama, a takvih je mnogo. Zanimljiv je taj fenomen uvijek ponovnog dolaska na skijanje u dolinu Alta Badia. Zanimljiv, no ne i neobičan jer je ovdje jednostavno najbolje. U krugu od petstotinjak kilometara oko Hrvatske boljeg skijališta nema. Moderne žičare, savršeno uređene staze, velika ponuda raznovrsnih restorana kako na brdima tako i u dolini čini ovu dolinu uvijek ponovno privlačnom. Nije ni toliko daleko. Svega pet sati od Zagreba.

Ski safari sa ukusom

Prošlog vikenda su se pokazali kao dobri domaćini i ponudili svoje najbolje kuhare skijašima. Uz domaće Michelinove zvijezde bili su i gosti tao da je Gourmet Ski Safari bio doživljaj za sva osjetila. Trajao je u nedjelju od 11 do 3. Karta je bila 50E i vrijedila je za svih 5 restorana u kojima su kuhali poznati chefovi, a nalaze se na dijelu skijališta iznad La Ville i Corvare. U cijenu je bilo uključeno 5 jela i najmanje toliko čaša vina koja su pažljivo bila uparena s hranom. Moji kolege su popili najmanje 10.
Nema boljeg niti ukusnijeg načina za otvoriti novu skijašku sezonu koju smo toliko dugo čekali. Sličan event je ponovno u ožujku, a sljedeće sezone zapamtite datum i pratite nas jer će na vrijeme biti obavijest. Skijanje je bilo fantastično kao i vrijeme pa nastavljamo dalje u obilazak skijališta.