Avioni Boeing 737 Max koji su pali nisu imali dodatnu opremu ?

igurnsna oprema na Boeingu 737 Max
Plaćamo  kako bi letjeli ugodnije i imali dovoljno mjesta za se raskomotiti, ali ne i za sistem koji bi spriječio pad zrakoplova.

Dodatna sigurnsna oprema na Boeingu 737 Max spomenik je korporativnoj pohlepi.

Dok su se piloti u Etiopiji i Indoneziji borili da zadrže kontrolu nad svojim zrakoplovima u kokpitu su im nedostajale bitne sigurnosne funkcije. Jedan od razloga za to je činjenica da ih Boeing dodatno naplaćuje. Najčešće se radi o naprednim sustavima za navigaciju, komunikaciju i sigurnost. Boeing i drugi proizvođači zrakoplova zarađuju na održavanju i unaprjeđivanju zrakoplova i njihovih funkcija.

Kako bi ostvarile znatne uštede, neke aviokompaniji, posebno niskobudžetne jednostavno odluče ne uzeti dodatnu opremu koja nije zakonom propisana. Tako dovode u opasnost svoje putnike i posade zrakoplova.Kako je nastala suluda ideja o uštedi na ovako bitnim stvarima, a plaća se recimo dodatni prostor da putnici mogu ispružiti noge nije baš do kraja jasno. Nije li bitniji platiti sustav koji bi moga spriječiti tragedije.

sigurnsna oprema na Boeingu 737 Max

Sustav koji bi pomogao pilotu da u pojedinim situacijama može imati kontrolu nad avionom i da se ne strmoglavi na zemlju zvuči kao nešto ključno, nešto o čemu uopće ne bi razmišljati kao o suvišnom i nepotrebnom ulaganju. Stručnjaci smatraju kako dodatna oprema zrakoplova koja proizvođačima donosi velike zarade ne bi smjela biti opcionalna i na izbor kompanijama.

Jednostavno bi ljudski život i sigurnost putnika trebala biti na prvom mjestu. Međutim avio kompanije rado se koriste ovom metodom uštede i tako ugrožavaju ljudske živote.

Posjetite naš YouTube kanal

Travel Advisorbusiness

Zabrana letova Boeinga 737-8 MAX i 737-9 MAX u EU

Airhelp, da ili ne?

Najveći aerodromi na svijetu