Orlando je glavni Halloween grad svijeta

Ove jeseni Orlando se transformira iz glavnog grada zabavnih parkova u Halloween prijestolnicu.

Specijalizirana događanja, osmišljena su kako bi prestrašili posjetitelje. Za odrasle malo ekstremnije, za mlađe malo manje strašno, no sve s istim ciljem. Prestrašiti i zadiviti. Naći će se i popularni likovi uz TV serija poput American Horror Story i Exorcista te momentalno najgledanije Netflixove serije Stranger Things. Glavna atrakcija će biti „zombie walk“ povorka zombija. Svi koji žele još mogu stići. Od putovati i maskirati se na vrijeme.

Orlando je glavni Halloween grad svijeta
Za one koji ne žele sudjelovati, mogu se prepustiti strahu u Universal Orlando na posebnim noćima horora koje traju do kraja listopada. Ulice ovog zabavnog parka nakon sumraka ožive i napune se raznim čudovištima. Samo za ozbiljne fanove horora. Horor Nights su otvorene do dva sata iza ponoći.

Orlando je glavni Halloween grad svijeta

The Reposity je potpuno nova atrakcija virtualnog svijeta za sve koji vole uživati u strahu.
Da nisu sva događanja samo u zabavnim parkovima potrudili su se producenti baleta Dracula. Priča je bazirana na predlošku istoimene Bram Stokerove novele iz 1897. Očekuje se spektakl kostima i scenskih efekata.

Za djecu su posebni programi. U Disneylandu su nazvani „Ne tako strašni Halloween“. Traje od sredine kolovoza do prvog studenog. Magic Kingdom Park je središte zbivanja. Ulaznice za posebne partije se kupuju posebno.

U Lego parku su natjecanja u izgradnji strašnih dvoraca uz pomoć Vladimira Vampira. Legoland je idealna zabava za obitelji s malom djecom.

Čak i Sea World najavljuje prigodna iznenađenja. Nadam se da neće maskirati jadne kitove u vampire ili zombije.


Orlando je prava industrija zabave. U okolici grada se nalazi 7 od TOP 10 najboljih zabavnih parkova što ga čini najpopularnijom destinacijom na svijetu za obitelji. Najveće kompanije poput Disneya i Universala imaju po nekoliko odvojenih parkova, a tu je i Sea World, Lego, Busch Garden i nekoliko manjih. U Gradu je više od 450 hotela i po broju soba je među prvim gradovima na svijetu.

Travel AdvisorLifestyle

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Prvi svjetski muzej posvećen vaginama

Horoskop zna kada je najbolje putovati

Zašto ne treba ići na godišnji odmor ?