Otkazani letovi za Kairo

Otkazani letovi za Kairo

Taman kad se činilo da se egipatski turizam vraća na velika vrata uslijedio je šok.
Možda samo predostrožnost, jer nakon svih događaja povezanih s terorizmom u Egiptu i drugdje, nije loše puhati na hladno. Otkazani letovi za Kairo.
Prošle je subote British Airways suspendirao letove prema Kairu na tjedan dana. To je vrlo neobičan potez za jednu veliku avio kompaniju. Dan kasnije je to učinila i njemačka Lufthansa što znači da to nije slučajno. Iz Lufthanse su najavili ponovo pokretanje letova prema Kairu.

Otkazani letovi za Kairo
Znaju li oni nešto što javnost ne zna ili su suočeni s prijetnjama , to ne znamo, no situacija se čini ozbiljnom. U priopćenju iz Britisha su naveli da je odluka donesena uslijed povećanog rizika od terorističkih napada i da će se naknadno obznaniti jesu li otkazani letovi samo na sedam dana ili duže. Problem je fokusiran prema letovima s kairskog aerodroma prema Londonu. Izgleda da mjere sigurnosti nisu na dovoljno visokom nivou koje su postavile europske avio kompanije.
U isto vrijeme je US State Department izdao priopćenje u kojem se navodi na pojačanu opasnost od političkih demonstracija te na mogućnost terorističkih napada u naseljenim područjima.

Otkazani letovi za Kairo
Godine 2015, ruski avion linije Metrojet na letu 9268 je eksplodirao nakon uzleta s aerodroma u Sharm El Sheikhu. Poginulo je 224 osobe. Istraga je utvrdila da je eksplodirala bomba podmetnuta u avion na aerodromu. Otkazani letovi za Kairo mogu zadati teški udarac imageu zemlje.

Krije li se nešto iza svega, a što mi ne znamo, ćemo tek saznati. Do tada Egipat ostaje na popisu nesigurnijih zemalja.

Travel Advisorputovanja

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Renesansa egipatskog turizma – povratak velikih igrača

Zašto barem jednom u životu morate posjetiti Egipatski muzej u Kairu?

Egipat – Hurghada je sigurna